Hazai pályán az Ugrómókusok

Székesfehérvár, a Vodafone Sportcentrum és a Tóvárosi Általános Iskola a házigazdája a fiú U11-es bajnokságnak, azaz hivatalosan a kenguru korosztály záró küzdelmeinek. A június 5-én, pénteken kezdődő és vasárnap délután záruló csatározások megtekintése ingyenes. A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia korosztályos együttese, a DKKA Ugrómókusok a Kaszásokkal, a Kecskeméttel és a Sopronnal került egy csoportba.

– Az, hogy az A-döntőben, tehát hazánk legjobb nyolc együttese közé kerültünk, már komoly bravúrnak számít – mondja Tiringer László, a csapat edzője.

– A helyezés tekintetében nem szeretnék tippelésbe bonyolódni, a legfontosabb, hogy a srácok kiadjanak magukból mindent, sikerüljön megvalósítani az elképzeléseinket. Ha ez összejön, nem leszünk csalódottak, azt biztosra veszem, hogy szoros, izgalmas összecsapásokat vívunk mindenkivel. Az a 16 csapat, amely bejutott az A-, valamint a B-döntőbe, már komoly játékerőt képvisel. Ezért is különösen nagy öröm, hogy mi az előbbiek közé tartozunk.

Akadnak csapatok, amelyek erősebbek nálunk, ami persze nem jelenti azt, hogy ne a győzelem igényével lépünk pályára bárki ellen, úgy gondolom, 10-15 pontnál nagyobb különbség nincs a csapatok között. Egy-egy meccsen bármi megtörténhet. A Sopronnal még nem találkoztunk a szezonban, nem gondolom, hogy legyőzhetetlenek, a fővárosból érkező Kaszásokkal sem viaskodtunk még, a KTE-vel egyszer mérkőztünk, szoros vereséget szenvedtünk. Bízom a sikeres szereplésben.

Az ünnepélyes megnyitóra pénteken, 18.30-kor kerül sor, a záróünnepséget pedig vasárnap, 15 órakor, a helyosztókat követően rendezik.