Hibátlan hétvége

  1. 03. 29. Budapest

Leány Regionális Kadett Bajnokság, 3. forduló

 

Ismét sikeres hétvégét tudhat maga mögött a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia leány csapata, amely a múlt héten, a serdülők között kiharcolta az országos döntőbe jutást. A fantasztikus eredmény szárnyakat adott lányainknak, akiknek ezúttal egy korosztállyal feljebb kellett helytállniuk. A csapatszellem, az összetartás, az egymásért tenni akarás viszont nem korosztály függvénye, nem az évek számában mérik, így a kadettek között igencsak fiatalnak számító együttesünk most is tanúbizonyságát adta annak, hogy kellő akarattal és kitartással minden cél elérhető.

 

A saját korosztályában sikerekkel felvértezett DKKA ellentmondást nem tűrő lelkesedéssel futott ki a pályára a Szombathely elleni első összecsapásra. A pályán látottakra leginkább a csoda szó a legmegfelelőbb: a precíz játék, a technikai és taktikai felkészültség és az egy pillanatra sem lankadó harci szellem rekord körüli különbséget eredményezett, lányaink kis híján száz ponttal múlták fölül a Vas megyei alakulatot. Kivétel nélkül minden statisztikai adatban jobbak voltunk ellenfelünknél, de még az 150 dobott pont, a szerzett labdák, lepattanók, kiosztott blokkok száma és más statisztikai mutatók sem mutatják be teljesen azt a gyönyörű játékot, amellyel a mieink előrukkoltak.

 

A lefújás után megérdemelten zúgott síppal-dobbal felszerelkezett és ma már legendás szurkolótáborrá kovácsolódott szülők „Szép volt, csajok!” kiáltása. Hogy aztán az elismeréseket és boldog öleléseket pillanatokon belül ismét a csatába szólító harci dobok dübörgése váltsa fel: percekkel a vasiakkal megvívott csata után ugyanis máris kezdődött a jóval szorosabbnak ígérkező mérkőzés, ezúttal a Győr ellen. Ahol érthetően kissé fáradtan léptek pályára lányaink, akik még így is kezükben tartották a meccset, 8-10 pontos távolságra tartva maguktól a jó erőkből álló győri lányokat. Akik a harmadik negyedben minden erejüket megfeszítve közelítettek, majd a néhány pillanatra át is vették a vezetést: ekkor 52:55-öt mutatott az eredményjelző. Nos, ez volt az a helyzet, amely felélesztette lányainkban a harci tüzet, mert innentől nem maradtak kérdések. Hogy hogyan lett a mínusz 3-ból rövid idő alatt plusz 30, az tankönyvekbe illik. Ahogy az is, hogy a máskor korholónak ható mondat most igazi dicséretként hat: csapatunkból senkit sem lehet kiemelni, mindannyian okosan, szépen, csodálatosan játszottak.

„Ezért érdemes ezeknek a lányoknak a meccsére járni”- nyugtázta a mérkőzéseken látottakat az egyik szülő. Nem volt, aki vitába szállt volna vele…

 

  1. DKKA – Szombathely 150-53 ( 43:11, 27:26, 46:9, 34:7)

 

Ld: Nagy Annamária 25, Czompó Cintia 19, Mányoky Réka 18, Mohai Zita 17, Nagy Krisztina 16, Szabó Gréta 14.

 

  1. DKKA- Győr 94-64 ( 25:11, 17:21, 20:27, 32:5)

 

Ld: Mohai Zia 19, Nagy Annamária 19, Szabó Gréta 11, Mányoky Réka 10.