Idén nincs több kosárlabda

Petz Gábor

Botos Péter

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének mai, március 17-i döntésének értelmében felfüggesztette korosztálytól, nemtől függetlenül az összes bajnokságot. Az elnökségi ülés döntését összefoglaló szövetségi tájékoztatást itt olvashatjátok:

„A koronavírus terjedése miatt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége március 13-án felfüggesztette valamennyi versenysorozatát az utánpótlás korosztályokkal bezárólag. A továbbiakról március 17-én tartott értekezletet az elnökség, a veszélyhelyzetre való tekintettel internetes kapcsolat segítségével.

A szövetség előzetesen megkérdezte az első és második vonal klubjait arról, hogy miként állnak a bajnokság folytatásához.

A beérkezett vélemények alapján döntő többséget kapott az a javaslat, hogy a bajnokságokat az eddigi eredmények alapján fejezzék be. Ezt elfogadva az elnökség úgy döntött, hogy befejezettnek nyilvánítja a 2019/2020-as bajnokságokat minden korosztályban, mindkét nemben. Bajnokot nem hirdetnek, mint ahogyan kieső sem lesz idén.”

A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémián is megáll az élet. A hétfő, keddi edzések beszüntetése után, edzőink értelemszerűen a folytatásban sem tartanak edzéseket. Erőnléti edzőink már a hét elején kiküldték a játékosoknak az otthon is végezhető egyéni edzésterveket, melyekkel – a lehetőségekhez mérten legjobban – mindenki edzésben maradhat.

Bízunk benne, hogy minél előbb elül a vészhelyzet, és ősszel újra elrajtolhat mindegyik korosztály bajnoksága.

 

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS