Ismét a fővárosba utazik felnőtt női csapatunk

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Az MTK-TFSE ellen lépnek pályára vasárnap délután a lányok a Piros csoportban.

A tízcsapatos pontvadászat nyolcadikja után a hetedikhez utazik Szentpáli Gergő csapata. Az MTK-TFSE a hasonló nevű A-csoportos formáció második együttese. A 4/4-gyel álló kék-fehérek idén tisztes eredményt értek el a „nagyokkal” is, egyedül a MAFC ellen szaladtak bele nagyobb pofonba (72-44) hazai pályán. Az MTK-TF B-csoportos keretének két kiemelkedő játékosa az élvonalban is pallérozódó Vladár Róza és Horváth Dóra – rájuk mindenképpen extrán kell figyelni. Mivel a TFSE-MTK szombat este, Budapesten lép pályára az A-csoportban, valószínűleg mindkét játékost bevetik a vasárnapi B-s meccsen is.

Frindt Nikiék legutóbb múlt vasárnap léptek pályára szintén Budán, alig néhány száz méterre a mostani meccs helyszínétől, az MTK Csarnoktól. A Vasas ellen már az első félidőben eldöntötték a találkozót, így egy kicsit kényelmesebb második húsz perc is belefért. A múlt héten több játékosunk is sérülésből jött vissza, és Vas Bettin kívül most is mindenki bevethető lesz. Vezetőedzőnk arra hívta fel a figyelmet a mérkőzés előtt, hogy az MTK-TF több élcsapatnak is megnehezítette a dolgát. Szentpáli Gergő azt várja a lányoktól, hogy ezúttal végig maximális koncentrációval tegyék a dolgukat a pályán.

A vasárnap 15 órakor kezdődő mérkőzés után női felnőtt csapatunk még egyszer, csütörtökön lép pályára a naptári évben a BEAC ellen, hazai pályán.

MTK-TFSE – Dávid Kornél KA

Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok, vasárnap 15:00