Utánpótlás beharangozó

Fontos idegenbeli előtt állnak a kadett fiúk

Petz Gábor

Petz Gábor

A fiú és a lány kadett csapatok is idegenben lépnek pályára. Fordulót rendeznek a serdülő lányoknál és a gyermekeknél is.

Izgalmas mérkőzés vár vasárnap a kadett fiúkra, akik a Soproni Sportiskola vendégei lesznek. Mindkét csapat harcban áll a csoport középső pozícióiért, és a Sopron ellen Debreczeny Dávidéknak van lépéselőnyük, hiszen hazai pályán 79-71-re nyertek, ráadásul a második kör elején letudták a Vasas és a Honvéd elleni meccseket. Egy idegenbeli siker visszahozhatna valamit az oroszlányi hosszabbításos vereségből.

Újra olyan mérkőzések jönnek, ahol reális győzelmi esélyeink vannak – mondta a soproni túra előtt és az előző két kemény, topcsapat ellen vívott találkozó utá Blahó Barnabás. A Sopron elég egységes csapat, sok mozgással játszanak. Több jó játékosuk van, akire figyelni kell – fogalmazott. Edzőnk szoros kiélezett meccsre számít, de mindenképpen győzelemmel szeretne hazatérni.

Soproni SI KA KSC – Dávid Kornél KA

Sopron, vasárnap 17:00

Kadett B-csapatunk is fordulót játszik a regionális bajnokságban. A szombati, tapolcai játéknapon előbb az Ajka, majd a házigazda Tapolcai Sziklák ellen lépnek pályára Kodak Gergő tanítványai. Edzőnk elmondta, hogy közel teljes csapattal tudunk kiállni a szombati tornára. Az Ajkánál előrébb tartunk a szakember szerint, a Tapolca viszont hasonló erősségű együttes, így ott szoros meccsre van kilátás. Nem lehetetlen a két győzelem – tette hozzá Kodak Gergő.

A DKKA mérkőzései (Tapolca, szombat)

10:45 – Dávid Kornél KA/B – Ajka

12:30 – Tapolcai Sziklák – Dávid Kornél KA/B

Kadett leány csapatunk a csoport listavezetője, az Óbudai Kaszások otthonába utazik. Kovács Dávidékra nem vár tehát könnyű mérkőzés, ráadásul várhatóan nem is tudnak teljes kerettel elutazni a fővárosba. A lányok a PVSK ellen a múlt héten remekül kezdtek, de nem tudták ugyanazt a játékot fenntartani. A csapat sokat dolgozik azon, hogy ezeket a jó periódusokat minél tovább kitolják, remélhetőleg ennek már a Kaszások ellen is lesz foganatja.

Kovács Dávid a mérkőzés előtt azt emelte ki, hogy a lányok felszabadultan, teher nélkül léphetnek pályára Óbudán. A C-csoportból még a vasárnapival együtt 5 mérkőzése van hátra a lányoknak. Jelenleg 7. helyen áll a csapat, és a középmezőny elérésére már nincs reális esély.

Óbudai Kaszások – Dávid Kornél KA

Budapest, Óbudai Kaszások Csarnok, vasárnap 11:00

Leány serdülő együttesünk Várpalotán szerepel az alsóház 4. fordulójában. Boda István csapatára két mérkőzés vár: előbb a tatai TSE, majd a budakesziből érkező BSC ellen. Vezetőedzőnk elmondta, hogy szeretné, ha a lányok boldogan térhetnének haza Várpalotáról. A Tata ellen többször is játszottunk már, rendre DKKA-siker született, a BSC viszont teljesen ismeretlen, de jó összehasonlítási alap lehet az OSE együttese, aki ellen kétszer is nyertek serdülő lányaink, és aki kétszer is legyőzte a budakeszieket.

A lányoknál betegség miatt egyébként elmaradt egy komplett forduló is, amit január 27-én pótolnak.

A DKKA mérkőzései (Várpalota, szombat)

12:45 – Dávid Kornél KA – TSE Basket

15:00 – Dávid Kornél KA – BSC

Fordulót rendeznek a Gyermek Bajnokságban is. Itt az A-csoportban az Alligators-nak, a B-csoportban a Cougars-nak, a C-csoportban pedig a Pandáknak és a Bulls-nak szurkolhatunk.

A-csoport (Tóvárosi Általános Iskola, szombat):

9:30 – DKKA Alligators – Alba Fehérvár Cápák

12:30 – ASE-Paksi Harcosok – DKKA Alligators

B-csoport (Veszprém, vasárnap):

9:00 – DKKA Cougars – VUKE Oroszlánok

10:30 – Marcali Szürkefarkasok – DKKA Cougars

C-csoport (Tóvárosi Általános Iskola, szombat)

14:00 – Ajka – DKKA Pandák

15:30 – DKKA Bulls – Ajka

17:00 – DKKA Pandák – DKKA Bulls

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS