Izgalmas forduló, sok tanulság

Korosztály: Gyermek (U12)
Csoport: Alsóház
Forduló: 5. forduló
Helyszín: Székesfehérvár
Terem: Bory Jenő Általános Iskola
Dátum: 2019-02-17
Csapatok: DKKA TITÁNOK (U12/B) – Marcali Szürkefarkasok
Eredmény: 56 : 54
Negyedek: 20 : 7, 11 : 9, Büntetők: 5 : 3, 16 : 14, 4 : 21
Edzői értékelés: A fiúk energikusan és bátran érkeztek a meccsre, a bemelegítés viszont egyáltalán nem volt megfelelő intenzitású. Ez az első negyed játékban meg is mutatkozott, csak az eredményben nem. Lassan mozogtunk fel alá a pályán az első 5 percben. Az ellenfél idő kérése után a fiúk felpörögtek és egy 9-2es futással elhúztunk. Ezután a második és a harmadik negyedet is megnyertük, a támadó játékunk rendben volt, viszont túl sok faltot gyűjtöttünk össze ebben a 2 negyedben teljesen feleslegesen.

Itt kezdődtek az izgalmak, ugyanis 11 játékossal indultunk neki a mérkőzésnek és a 3. negyedben kipontozódott egy játékos, ezért az ő helyére az egyetlen cserét a félidőben el kellett használni, hogy ne 4 emberrel folytassuk a meccset. Így a negyedik negyedre nem maradt csere játékos viszont maradt 2 játékosom, akinek 1-1 falt hiányzott a kipontozódáshoz.

A negyedik negyedben teljesen szétesett a védekezésünk, támadásban pedig pontatlanok és bátortalanok voltunk. A marcaliak lemostak minket a pályáról, ráadásul 3 perccel a meccs vége előtt 4-en maradtunk a pályán és mindössze 3 pontra csökkent az előnyünk, ami előtte volt 21 is.

Minden hibánk ellenére, sikerült megnyernünk a mérkőzést, ugyanis hátralévő időben a Marcaliak, eddigi munkájukat elrontva, háromszor is eladták a labdát és mindössze 2 pontot tudtak szerezni, mi pedig egyet (mind két oldalt büntetőből).

A srácok nagyon örültek a győzelemnek és elsőre persze én is, de az öltözőben volt bőven megbeszélni és tisztázni valónk.

A csapat tagjai:  
Játékos neve Pontszám
Menyhárt Kornél 13
Antal Dániel József 14
Hermann Dominik 4
Andrássy Bercel 4
Scherer Benedek 0
Máté Barnabás 5
Szabó Kristóf 2
Jánvári Zalán 3
Jákli Marcell 0
Müller Simon Zoltán 5
Arany Zsombor 5
Csapatok: VUKE – DKKA TITÁNOK (U12/B)
Eredmény: 38 : 49
Negyedek: 10 : 13, 12 : 17, Büntetők: 2 : 3, 8 : 2, 6 : 14
Edzői értékelés: Az első mérkőzés után azt előfeltételeztem, hogy bármi lehet a végeredmény, ugyanis ránk jellemző hogy a második meccsen figyelmetlenebbek, fegyelmezetlenebbek és pontatlanabbak vagyunk.

Hatalmas fejlődést ért el a csapat, azzal hogy tökéletesen betartották minden kérésemet a srácok. Fegyelmezettek voltak és energikusak is, a pontatlanság megmaradt és ez főleg a 3. negyedben mutatkozott meg, ahol az egyetlen utolsó másodperces kosarunkon kívül egy pontot sem dobtunk. Valamint a 4. negyedben is vagy 10 ziccert biztos kihagytunk. Összesen a meccsben talán 30-40 pont is benne maradt a kihagyott könnyű helyzetekben.

Ez legyen viszont a legnagyobb gondunk.A faltok terén sikerült rendbe szedni a fejeket, az első meccses 24 csapatfalthoz képest, most 8 darabot szedtünk össze. Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert hatalmas fejlődésen mentek keresztül rövid és hosszú távon is fejben, most többet tudunk abba fektetni hogy ez eredményben is meglátszódjon.

A csapat tagjai:  
Játékos neve Pontszám
Menyhárt Kornél 6
Antal Dániel József 12
Hermann Dominik 3
Andrássy Bercel 5
Scherer Benedek 2
Máté Barnabás 6
Szabó Kristóf 2
Müller Simon Zoltán 7
Jánvári Zalán 0
Arany Zsombor 6
Edző: Horváth Richárd