Jelesre vizsgáztunk a BasketGirls tornán

Korosztály: Leány kadett (U16)
Csoport: Felkészülési mérkőzés
Helyszín: Székesfehérvár
Terem: MKOSZ Sportcsarnok
Dátum: 2019-02-15
Csapatok: Dávid Kornél KA – Soproni Darazsak Akadémia
Eredmény: 76 : 72
Negyedek: 9 : 20, 21 : 13, 25 : 19, 21 : 20
Edzői értékelés: Ijesztően gyengén, idegesen, kapkodva kezdtük a találkozót. Sokáig kellett várni az első kosarunkra is, onnantól kezdve viszont szépen lassan elkezdtünk belerázódni a mérkőzés ritmusába. A második negyedben mondhatni megkezdődött számunkra a torna, egyre fegyelmezettebben védekeztünk és egyre bátrabban támadtunk, aminek köszönhetően sikerült felzárkóznunk a félidő előtt.

A második félidőben már azt is kezdtük elhinni, hogy ezt a mérkőzést meg is nyerhetjük. Igazi csapatként működtünk hátul és elöl egyaránt. Fanni és Dóri kiemelkedő teljesítménye mellett mindenki nagyon sokat hozzá tudott tenni a győzelemhez, igazi csapatmunka volt.

Kiváló kezdése volt ez a mérkőzés ennek a három napnak. A mérkőzés után szépen lassan kezdett tudatosulni bennünk, hogy duplán örülhetünk ennek a győzelemnek, hisz az előzetes egyeztetéseknek köszönhetően ez a mérkőzés egyben a kadett bajnokság kiemelt szakaszának első hivatalos találkozója is volt.

A csapat tagjai:
Játékos neve Pontszám
Szőke Fanni 21/6
Horváth Dóra 20
Dávid Mia 16
Ehmann Tímea 8
Ugrics Blanka 7
Bakró-Nagy Kata 2
Kocsis Zita 2
Vázsonyi Dorottya
Pálinkás Laura
Szalai Dóra
Makai Jázmin
Monics Dorka
Dátum: 2019-02-16
Csapatok: Dávid Kornél KA – Young Angels Kosice
Eredmény: 72 : 60
Negyedek: 16 : 10, 20 : 20, 15 : 14, 21 : 16
Edzői értékelés: A második találkozón már a kezdéssel sem volt gondunk. Egész pályás letámadásunk jól működött, így több könnyű kosarat tudtunk szerezni, aminek köszönhetően előnnyel fordulhattunk a második félidőre.

A félidő után ellenfelünk egyre jobban elkezdett behúzódni, azonban Bakró-Nagy Kata vezérletével sikeresen bombáztuk a Kassaiak gyűrűjét távolról és középtávolról, így végig kézben tudtuk tartani a mérkőzést.

A csapat tagjai:
Játékos neve Pontszám
Bakró-Nagy Kata 26/12
Dávid Mia 17/6
Szőke Fanni 14/6
Ugrics Blanka 9/6
Ehmann Tímea 4
Vázsonyi Dorottya 2
Pálinkás Laura
Makai Jázmin
Monics Dorka
Szalai Dóra
Mátyás Kincső
Muhadri Arbenita
Dátum: 2019-02-17
Csapatok: Lvice Hradec Kralove – Dávid Kornél KA
Eredmény: 95 : 66
Negyedek: 17 : 14, 28 : 16, 19 : 17, 31 : 19
Edzői értékelés: A harmadik mérkőzésen kerültünk szembe a kiváló játékerőt képviselő, addig szintén veretlen cseh Lvice Hradec Kralove csapatával.

Az első két nap terhelése után a cél az volt, hogy minél szélesebb rotáció mellett tudjunk játszani egy hasznos, jó iramú mérkőzést. Eredménytől függetlenül úgy gondolom, ez teljes mértékben sikerült. Blanka és Timi léptek elő vezérszerepkörbe, és hatalmas örömünkre a serdülő korú játékosaink is gyönyörű játékkal rukkoltak elő. Dorottya és Nita játéka üde színfolt volt, lendületet tudtak adni a csapatnak a padról beszállva.

A csapat tagjai:
Játékos neve Pontszám
Ugrics Blanka 15
Ehmann Tímea 14
Dávid Mia 11
Bakró-Nagy Kata 10/3
Vázsonyi Dorottya 7/3
Muhadri Arbenita 3
Mátyás Kincső 3/3
Pálinkás Laura 2
Szőke Fanni 1
Makai Jázmin
Szalai Dóra
Király Alexandra
Csapatok: Dávid Kornél KA – CB Santa Cruz
Eredmény: 82 : 51
Negyedek: 23 : 13, 25 : 10, 20 : 10, 14 : 18
Edzői értékelés: Az utolsó nap dupláztunk és pár óra leforgása alatt játszottunk le két mérkőzést. A spanyol csapat egy kicsit kilógott a mezőnyből, de fontos volt, hogy az utolsó mérkőzést is megtöltsük tartalommal. Ellenfelünk a mérkőzés egésze alatt zónázott, ami okán ismét rájöttünk, hogy a legjobb, ha lerohanjuk őket. Egyre jobban érezzük már, hol sebezhető az ilyenfajta védelem. Mia volt ma az igazi vezér, de egyre többször találtuk meg a palánk alatt Timit is, amiből szép megoldások születtek. Serdülőink ismét bátran és hatékonyan kosárlabdáztak, Kincső például a harcosságán és csupa szív játékán túl, minden alkalommal elsüllyeszt azonnal egy sikeres hárompontost, ahogy pályára lép. Távolról ismét hatékonyak tudtunk lenni, ami a soron következő mérkőzéseken is fontos lehet majd.

Összességében úgy gondolom jelesre vizsgázott csapatunk a négy mérkőzés alatt.

Gratuláció illet mindenkit, nagyon szép egyéni és csapat teljesítményt láthattunk. Köszönjük, hogy ennyien kilátogattak a mérkőzésekre és buzdítottak minket. Ellenfeleinknek köszönjük a játékot, a szervezőknek köszönjük a szervezést.

Dávid Mia lett a torna MVP-je, Szőke Fannit beválasztották a torna ALL-STAR ötösébe, Bakró-Nagy Kata pedig a csapat legjobbja különdíjat kapta.

Hátradőlni nincs idő, csütörtökön már újabb bajnoki vár ránk a PVSK ellen 17.30-tól a Tóvárosban, ahol egy újabb kiélezett csata várható.

A csapat tagjai:
Játékos neve Pontszám
Dávid Mia 24/6
Ehmann Tímea 13
Szőke Fanni 11/6
Bakró-Nagy Kata 9/3
Vázsonyi Dorottya 8/3
Szalai Dóra 7
Muhadri Arbenita 3/3
Mátyás Kincső 3/3
Ugrics Blanka 2
Király Alexandra 2
Pálinkás Laura
Zelnik Viktória
Edző: Szentpáli Gergő, Orsó Viktória