Játékosaink átvették a formaruhát

A fehérvári kosaras utánpótlás három tagja szerepel a bő keretben

Július 23-án kezdődik Győrben az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, amelyen a fehérvári, kosaras utánpótlást több játékos képviseli. A formaruhát az esemény szereplői átvették a fővárosi BOK csarnokban, majd folytatták a felkészülést a fehérvári MKOSZ-teremben. Jelen állás szerint három Alba Fehérvár-DKKA kosárlabdázó lesz a július 24-én kezdődő, U16-os kosárlabdatornának a Kisalföldön. A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia fiú szakágának vezetője, Peresztegi Nagy Ákos edzőként – a vezetőedző, Várdai Attila első számú segítőjeként tagja a stábnak, a fehérvári sportvezetők közül Halm Rolland csapatvezetőként, Horváth Orsolya technikai vezetőként tagja a küldöttségnek. A fehérvári utánpótlásban pallérozódó játékosok közül Balsay Ádámnak, Lukács Norbertnek és Nagy Zsombornak van esélye arra, hogy felhúzza a címeres mezt. A keretszűkítésre a viadal előtt kerül sor, Nagy Zsombor helyzetét nehezíti, hogy másfél hete nem edz a társakkal, a térdét fájlalja.

A küldöttség július 22-én tesz olimpiai esküt a fővárosban, aznap elfoglalja a szállását Győrben, az ifjúsági olimpiai faluban. Másnap kerül sor az ünnepélyes megnyitóra, 24-én pedig a magyar kosarasok első mérkőzésüket vívják a törökökkel. A mieink csoportjában a litvánok és az észtek is szerepelnek, mindannyian erősebbnek tűnnek a házigazda jogán szóhoz jutó együttesünknél. Az EYOF július 29-én zárul, a korosztályos válogatott visszatér Fehérvárra – ahol három hete tréningezik –, folytatja a felkészülést az augusztus 10-én kezdődő, szófiai, Divízió B-s Európa-bajnokságra.

– Nem lesz könnyű dolgunk a Kisalföldön, az A-csoportban érdekelt együttesekkel találkozunk. Az ifjúsági fesztivál biztosan életre szóló élményt jelent, belekóstolunk az olimpiai hangulatba, a NOB harmadik legnagyobb rendezvénye ez, az ötkarikás játékok és a paralimpia után. a láng itt is körbejárt, az olimpiai faluban laknak a versenyzők és a stábtagok, az olimpiai logót használják a szervezők. Komoly, látványos megnyitót és záróünnepséget tartanak, tehát a körítés hasonló, mint a felnőttek esetében. Biztosra veszem, életre szóló élményt jelent majd minden résztvevőnek – közölte Peresztegi Nagy Ákos.