Jó ellenfelek ellen két értékes győzelem és feljutás

Korosztály:

Kenguru (U11)

Csoport:

Alapszakasz

Forduló:

6. forduló

Helyszín:

Székesfehérvár

Terem:

Bory Jenő Általános Iskola

Dátum:

2017-03-05

Csapatok:

DKKA Gepárdok – Velencei Gézengúzok

Eredmény:

32 : 39

Negyedek:

7 : 5, 0 : 12, Büntetők: 5 : 4, 8 : 8, 12 : 10

Edzői értékelés:

Deme Dóra (Gepárdok):

A 6. fordulót egy rendkívül erős „D” csoportban játszottuk. Első meccsen sem volt teljes a létszám, Andris és Zéti hiányzott a csapatból különböző okok miatt. Ennek ellenére nagy lelkesedéssel vágtunk bele a velenceiek ellen. Kiss Marci és Zsombi kosaraival indult a mérkőzés, majd kiegyenlített küzdelem folyt, a negyedet végül Laci 2+1-es kosarával zártuk, 7-5 ide. A második negyedre ismét nincsenek szavak… Remekül védekező ellenfél ellen nem tudtunk pontot szerezni. Megilletődve, bátortalanul, csak jobbra haladva erőlködtünk, semmi irányváltás, semmi ritmusváltás, ebből sorra eladott labdák lettek, amikre még védekezésben sem értünk vissza, vagy ha igen, leszedték a fejünk felől a labdákat. Ez egy 10 pontot hátrányt jelentett a büntetők előtt. 5 szerzett ponttal a félidőben -9-ről fordultunk.

A harmadik játékrészben ismét Marci és Zsombi vitte a hátán a csapatot, védekezésben Dani, Gergő és Roli szépen megoldotta a feladatokat, Laci pedig hasznos passzaival segítette társait. Az utolsó negyedben Döme a legmagasabb fokozatba kapcsolt és megállíthatatlanul tört be, indult el, szerezte sorra a kosarakat, ennek volt eredménye, faragtunk a hátrányból. Segítette őt Atti és Csongi szép labdafelhozatala, Levi jó bedobásai, B. Bence védekezése és Bálint hasznos passzai. A vége -7 lett, ami ebben a felállásban egy jó eredmény, küzdős, hajtós mérkőzést játszottunk, melyen nem volt okunk szomorkodni, hiszen a második negyeden kívül jól megoldottuk a feladatokat mind támadásban, mind védekezésben.

Ellenfelünknek gratulálunk.

Salamon Endre (Gézengúzok)

A két nagyjából hasonló erősségű csapat a korosztálynak megfelelő jó mérkőzést vívott, sok futással, egy-egy elleni játékkal, és elég sok kihagyott helyzettel.

Sokat jelentett a mi oldalunkon, hogy a második negyedben nemcsak nagyszerűen védekezett a csapat, de elkezdtük szedni a lepattanókat is. Az itt megszerzett előny és a javuló védekezés megmaradt a mérkőzés végéig.

A Gepárdok tagjai:

 

Játékos neve

Pontszám

   

Sándor Döme

12

Kiss Marcell

7

Zsilovics Zsombor

7

Hézl László

4

Csurgai-Horváth Levente

1

Biczó Bence

1

Kinorányi Bálint

 

Bencsik Dániel

 

Hézl László

 

Király Attila

 

Hajnics Gergely

 

Repka Roland

 
   

A Gézengúzok tagjai:

 

Játékos neve

Pontszám

   

Horváth Szelina

0

Sziget Szabolcs

0

Manriquez Mia

1

Skultéti Lampert Iván

9

Bartos Gergely

6

Bola Balázs

0

Vágner Dorka

0

Véber Áron

2

Molnár Noémi

12

Molnár Bodó Ajsa

3

Schvaller Márk

5

Borosnyai Gergely

1

   

Csapatok:

DKKA Vezérek – DKKA Gepárdok

Eredmény:

73 : 69

Negyedek:

18 : 7, 11 : 18, Büntetők: 4 : 9, 15 : 10, 14 : 19

Hosszabbítás:

11 : 7

Edzői értékelés:

Balogh Imre (Vezérek):

A második mérkőzés eleje kísértetiesen hasonlított az előzőhöz, a jó kezdés utáni vezetésből a félidőben már egy pontos hátránnyal fordultunk.

A második félidő fordulatos játékot hozott, és a hosszabbításban összekapták magukat a fiúk, és sikerült minimális előnnyel nyerni. Ezért talán érezhetjük úgy, hogy félig tele a pohár, bár az első meccsen kikaptunk

Izgalmas, jó iramú mérkőzést játszottunk, köszönjük a Gepárdoknak!

Deme Dóra (Gepárdok):

A Vezérek csapata ellen szoros mérkőzésre számítottam, de ennyire talán nem Ez volt szezonunk és csapatunk első hosszabbításos meccse, mely sok mindent tartogatott.

12 emberrel álltunk ki, Gergő és Levi nélkül (+Zéti és Andris). Mi kezdtünk jobban, ilyen kezdésről szoktam álmodni… Lendület, bátorság, biztos labdavezetés, betörés és eredményes kísérlet. K. Marci és Dani vállalt ebben fő szerepet, viszont ezután olyannyira megörültünk, hogy a nagy tapsolásban elfelejtettünk védekezni. Kaptunk 4 perc alatt 12 pontot, Marci sajnos elfáradt a 20-as kisfiún. Cs. Bence és J. Marci felváltva oldották meg a feladatukat védekezésben, szinte hiba nélkül. Atti tudott még itt pontot dobni, 18-7 oda. A második negyedben ismét Döméé és Zsombié volt a főszerep, de mindez nem jöhetett volna létre Bálint és B. Bence nélkül, Roli most kissé bátortalanul játszott, Laci viszont végre rátalált a saját magához vezető útra. A félidőben okozták nekem gyermekeim az idei szezon egyik legnagyobb örömét, a 9 bedobott büntetőt! Köszönöm!

Fordulás +1-ről történt meg. A harmadik játékrészben Dani ügyesen hozta fel a labdát és tört be balra, amit kevesen csinálnak, szép kosarakat is szerzett belőle. Csongi is feliratkozott a pontszerzők közé végre, ezt szeretném látni Tőled! Ismét langyos volt a védekezés, pedig mi pihentünk, kicsit jobban össze kellett szorítani a fogakat, de egy viszonylag kiegyenlített negyederedmény született (15-10). Az utolsó negyedre -5-tel mentünk fel a pályára, a mottó a „mindent bele” volt, hiszen utolsó meccse a napnak és az utolsó bizonyítási lehetőség. Döme szenzációs és ismét megállíthatatlan volt, Bálint remekül osztogatott neki, de ez oda-vissza működött; élvezet volt nézni Titeket! Itt a védekezés viszonylag rendben volt, 5-tel nyertük ezt a negyedet, ami még szép is lett volna, ha nem egyenlítenek ki egy ziccerrel… Itt elragadtattam magam, amiért elnézést kérek, de egy ilyen kiélezett szituációt nehéz ép ésszel higgadtan bírni, a sport napos és árnyas oldala… Egy faultot még megítéltek nekünk, Laci dobhatott. Most nem volt szerencséje, ehhez lélekjelenlét kell, ami nem hogy neki, a mérkőzés különböző szakaszaiban még nekem is nehéz volt, hogy legyen. Lényeg a lényeg, egyenlő maradt az állás, hosszabbítás.

Zsombi, Csongi, Dani, Bálint és K. Marci. Így mentünk fel, többen már nem bírták cérnával, eltörött a mécses, de még volt hátra 5 perc. Ez az igazi sportélmény. Ez az igazi küzdés. Az extázis, a parázs hangulat és a lélektani harc, amit mindkét csapat vívott ebben a negyedben egymással és önmagával. Dani, Döme, Zsombi és Marci szerzett kosarat, Bálint hasznosságát ezen a meccsen, főleg a végén, nem tudom eléggé kiemelni, ugyanígy vagyok Csongi lepattanóival és ahogy rávetette magát a labdára. Azt hiszem, ez az idei szezonunk legjobb mérkőzése volt, még ha most nem is mi jöhettünk le győztesen a pályáról, hiszen 4 ponttal kaptunk ki. Kis szerencse kellett volna, vagy jobb összpontosítás, vagy ki tudja. Elfáradtunk és a végén nem értünk vissza a kihagyott helyzetekre. De mindez most nem számított. A mérkőzésen szereplő mind a 12 játékosunk szerzett pontot! Mindenki odatette magát, mindenki küzdött, hajtott és ezzel a mentalitással, hozzáállással szereztétek nekem a nap legnagyobb örömét.

Kimondhatatlanul büszke vagyok Rátok, főleg, ahogy egymásért harcoltatok, közben/utána pedig együtt sírtatok, sírtunk. Legközelebb pedig együtt nevetünk!

Köszönöm Nektek! Szülőknek köszönöm, hogy ide szánták a vasárnap délutánt és aki ott volt, hihetetlen élménnyel gazdagodott. Ha eddig nem, most kovácsolódtunk igazi csapattá.

Ellenfelünknek gratulálunk, köszönjük nekik a sportszerű, izgalmas és fordulatos játékot!

A Gepárdok tagjai:

 

Játékos neve

Pontszám

   

Sándor Döme

30

Bencsik Dániel

11

Zsilovics Zsombor

8

Kiss Marcell

5

Kinorányi Bálint

5

Varga Csongor

3

Király Attila

2

Jákli Marcell

1

Hézl László

1

Csikós Bence

1

Biczó Bence

1

Repka Roland

1

   

Csapatok:

Velencei Gézengúzok – DKKA Vezérek

Eredmény:

51 : 40

Negyedek:

10 : 13, 12 : 10, Büntetők: 5 : 4, 10 : 7, 14 : 6

Edzői értékelés:

Salamon Endre (Gézengúzok):

Másodszor találkozott a két csapat, tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, annak ellenére, hogy az első alkalommal mi nyertünk.

A félidőben a büntetők után döntetlent (27:27) mutatott az eredményjelző.
A második félidőben aztán magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, javítottunk a védekezésen és így mindkét negyedet megnyertük.

Két ügyesen játszó és jó csapat ellen szereztünk értékes győzelmet és érdemeltük ki a feljutást a következő csoportba. Gratulálok a csapatnak!

Balogh Imre (Vezérek):

A hatodik fordulóban egy meccset veszítettünk, egyet nyertünk. Az első mérkőzésen sok ziccert kihagyva, a második félidőben már hitehagyott játékkal szenvedtünk vereséget.

Gratulálunk a Gézengúzoknak!

A csapat tagjai:

 

Játékos neve

Pontszám

   

Horváth Szelina

4

Szigeth Szabolcs

2

Mariquez Mia

0

Skultéti Lampert Iván

4

Bartos Gergely

13

Bola Balázs

1

Kocsy Dóra Tünde

3

Vágner Dorka

0

Véber Áron

4

Molnár Bodó Ajsa

2

Molnár Noémi

5

Schvaller Márk

13