Kenguru Országos Jamboree, Sopron

Péntektől kezdődően 3 napon át Sopronban találkoztak az ország legjobb, 11 évesekből álló kenguru csapatai.  Akadémiánkat a Fehérvári Bikák csapata képviselte. A Tiringer László és Ács Péter edzők által irányított csapat a D csoportba kapott besorolást. Az első mérkőzésen rögtön a torna egyik legerősebb csapatával, a nagykőrösi Pityke KSE –vel találkoztunk. Sajnos a Sopronba érkezésünk 6 percet késett, így mire magunkra találtunk 13-0-s hátrányba kerültünk. A hátralévő 34 percben teljesen egyenrangú mérkőzést játszottunk, többször is közelebb kerültünk ellenfelünkhöz, de sajnos saját hibáink miatt a mérkőzés vége nem a miénk volt:

Pityke Párducok – Fehérvári Bikák 63–47

Szombaton először a debreceni Ziccer Tigrisek csapatával találkoztunk. Sokkal felszabadultabban, kevesebb hibával és elfogadható védekezéssel leptük meg ellenfelünket:

Fehérvári Bikák – Ziccer Tigrisek 59-30

Este a csoport második helyéért a Dombóvári Kosársuli csapatával mérkőztünk. Végig kiélezett mérkőzésen, sajnos az egyik dombóvári játékos extra teljesítményét nem tudtuk kompenzálni és végül 7 pontos vereséget szenvedtünk.

Dombóvári Kosársuli – Fehérvári Bikák 67-60

Vasárnap a keresztjáték során a Pécs csapatával kerültünk össze. Néhány hete Fehérváron döntetlenre végeztünk velük és csak a félidőben bedobott több büntetőnek köszönhetően kerültek ki akkor győztesen. A visszavágás vágya vitt előre bennünket. Tulajdonképpen végig vezettünk az egész mérkőzésen, még úgy is, hogy ismételten rengeteg helyzetet hibáztunk el. A pécsiek 9 másodperccel a vége előtt egyenlítettek ki és nekünk erre már nem volt érdemleges válaszunk. A vége döntetlen, de a félidei több bedobott büntetőjének köszönhetően ismételten a pécsiek kerekedtek felül.

Fehérvári Bikák – Kosárlabda Akadémia Pécs 66-66

Összefoglalva a 3 napot elmondhatjuk, remek 3 napot és igen hasznos 4 mérkőzést tudtunk magunk mögött. A jamboree 16 csapata igen hasonló játékerőt képvisel, ami mi sem jelez jobban, hogy a mérkőzések nagy részében néhány pontos különbségek alakultak csupán ki. A debreceniek felett aratott 29 pontos győzelmünk az egész torna legnagyobb arányú különbsége volt. A csapatunk legjobb játékosa a három nap alatt Bodrogai László volt. Folytatás jövőre, immáron a gyermek korosztályban.

A csapat tagjai: Bodrogai László, Bondor Bálint, Éder Barnabás, Gombás Gergő, Hargitai Balázs, Horváth Levente, Juhász Levente, Karé Gergő, Kertész Dávid, Márton Csanád, Mátyás Merse, Murvai-Szabó Kornél, Pákozdi Csongor, Pataki Marcell, Szűcs Dávid.
Edzők: Ács Péter és Tiringer László.