DKKA Férfi NBI/B

Két forduló, és véget ér az alapszakasz a Zöld csoportban

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Veszprémbe utazunk az utolsó előtti játéknapon.

Végéhez közeledik a férfi szakág alapszakasza, így a Zöld csoportban is az utolsó meccseket játsszák a csapatok. Minket szerencsére már fordulók óta semmilyen nyomás vagy győzelmi kényszer nem feszít, hiszen már korábban bebiztosítottuk, hogy a legjobb pozícióból indulunk a rájátszásnak. Mindez nem mondható el szombati ellenfelünkről, a Veszprém KK-ról, amely 13/11-es mérleggel jelenleg a 6. helyen áll. Győzelmek számában akár még több helyet előre is léphet és vissza is eshet a rendkívül sűrű középmezőnyben. A bakonyiak szezon közben erősítettek, és annak ellenére, hogy 1/4-gyel kezdték a bajnokságot, most már pozitív mérleggel állnak.

Együttesünk viszont nincs a legjobb passzban. Legutóbb múlt szerdán játszottunk Nagykőrösön, ahol, bár a hajrára ledolgoztuk hátrányunkat és rövid időre vezettünk is, a végjátékban a hazaiak nyertek. Az azóta eltelt időt sok kis létszámú edzés jellemezte, ami miatt nehezen halad a felkészülés a play-offra. Két játékosunk biztosan nem is utazik el Veszprémbe. Dzunic Branislav vezetőedző a meccs előtt elmondta: alapvetően nem foglalkoznak még a közelgő rájátszással, sem azzal, hogy ki lesz az ellenfél az első körben. Megpróbálják a legjobbjukat nyújtani és nyerni – tette hozzá a szakvezető.

A szombat délutáni mérkőzést a hazai csapat YouTube csatornáján közvetíti.

Veszprém KK – Dávid Kornél KA

Veszprém, Vetési Albert Gimnázium Tornacsarnoka, szombat 18:00

Pályára lép U20-as csapatunk is. A 15 órakor kezdődő találkozó előtt a srácok viszonylag stabilan állnak a 4. helyen, a veszprémi alakulat pedig közvetlenül mögöttük tanyázik a tabellán. Nagyon extrém esetben még előzhetnek a piros-fehér-kékek, de Horváth Richárd vezetőedző szoros meccset, akár győzelmet vár az összecsapástól, amin két U20-as játékos mellett az U18/B alkotja a csapat gerincét.

Veszprémi KK U20 – Dávid Kornél KA U20

Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, szombat 15:00

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!