Utánpótlás beharangozó

Meccsdömping a hétvégén

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Szinte valamennyi korosztály pályára lép szombaton és vasárnap. Serdülő és junior fiú meccseket rendezünk Székesfehérváron.

Junior fiú csapatunk folytatja hazai szériáját. Utolsó előtti rájátszás mérkőzésén még mindig van esélye a Fehér csoport első két helyének egyikén végezni, ehhez azonban a Zsíros Akadémia botlására is szükség lesz az utolsó fordulóban. Vasárnap viszont mindent meg kell tenni a Szolnok ellen, hazai pályán, hogy életben maradjanak a remények.

Gáll Dominik egy hete nem volt maradéktalanul elégedett a Beszterce legyőzése után. Az ott látott hibákat mindenképpen ki kell javítani az újabb győzelemhez. Koncentrált és agresszív játékra lesz szükség a védő és a támadó oldalon is – tette hozzá a junior fiúk edzője.

Dávid Kornél KA – Szolnoki KA

MKOSZ Edzőközpont, vasárnap 13:00

Leány junior csapatunk a vártnál talán könnyebb győzelmet aratott a régiós döntős párharc első felvonásán a Sopron ellen. Bukics Zsolt együttese szorosabb első félidő után a másodikban egy 20-0-ás sorozattal döntötte el végleg a mérkőzést, és mindössze 38 pontot kapott a 40 játékperc alatt.

Sopronban egyértelműen a párharc lezárása, és így a régiós csoport első helyének megszerzése lesz a cél, de vezetőedzőnk nehezebb mérkőzésre számít, mint a hazai volt, hiszen a Sopron a Novomatic Arénában nyilván más teljesítményt fog nyújtani. A második félidőben látottakat kell magunkkal vinni Sopronba, és akkor meglehet az újabb siker – értékelt Bukics Zsolt.

Darazsak Sportakadémia – Dávid Kornél KA

Sopron, vasárnap 15:00

Fiú kadett csapatunk szombaton Szombathelyen folytatja a rájátszást. Fehérváron februárban 67-59-re győztek Debreczeny Dávidék a zöld-fehérek ellen, azaz nem tűnik egyszerűnek a visszavágó. A Blahó-legénység 6/2-vel a 3., a Szombathely 3/4-es mutatóval az 5. helyen áll a csoportban.

Blahó Barnabás szerint a győzelem kulcsa lehet, hogy a saját agresszív, gyors stílusunkat játsszuk. Nem szabad hagyni, hogy a Vas vármegyeiek lelassítsanak bennünket. Az egész hátralévő rájátszás eredményei szempontjából kulcsfontosságú lehet, hogy a védekezést rendbe tegye a társaság. Vasárnap óriásit lehetne előrelépni egy győzelemmel – tette hozzá a szakember.

Szombathelyi Sportiskola – Dávid Kornél KA

Szombathely, szombat 12:30

Teljes fordulót rendeznek a serdülőknél. Fiú A-csapatunk hazai pályán, a Tóvárosban szerepelhet a felsőházban a Budapesti Honvéd/B, a Kiss Lenke KA és a Szolnoki KA ellen. A forduló tétje, hogy a csoport első és második helyezettje tovább küzdhet a B-döntőért.

Nagy Tamás a mérkőzések előtt elmondta: a Honvéd B-csapata egy évvel fiatalabb, így ellenük lehet keresnivaló. A Szolnok és a KLKA Dancs Gergelyékhez hasonló erősségű lehet, így ellenük nehéz, kiélezett meccsek várhatók.

A DKKA mérkőzései (Tóvárosi Általános Iskola, szombat-vasárnap):

szombat 12:45 – Dávid Kornél KA – Budapesti Honvéd/B

szombat 18:15 – Dávid Kornél KA – Szolnoki KA

vasárnap 11:00 – Kiss Lenke KA – Dávid Kornél KA

Serdülő B-csapatunk is Székesfehérváron léphet pályára a Jászberény és a TFSE ellen az alsóházban. Szigetvári Zoltán együttese a legutóbbi fordulóban legyőzte a TFSE-t, és most is erre készül, illetve a Jászberényt is szeretnék megverni. A sok beteg ugyanakkor nehezíti a felkészülést, de remélhetőleg szombatra összejön egy csapatnyi játékos.

A DKKA mérkőzései (MKOSZ Edzőközpont, szombat):

10:30 – Lehel Kosársuli – Dávid Kornél KA/B

17:00 – Dávid Kornél KA/B – TFSE

C-csapatunk vasárnap a regionális bajnokságban szintén a Tóvárosi Általános Iskolában játszhat a Dunaújvárosi Sárkányok, majd az Alba Fehérvár/B – VUKE/B győztesével vagy vesztesével.

A DKKA mérkőzései (vasárnap, Tóvárosi Általános Iskola):

13:00 – Dávid Kornél KA/C – Dunaújvárosi Sárkányok

17:00 – vereség esetén

19:00 – győzelem esetén

Megkezdi főtáblás szereplését leány serdülő csapatunk. A lányok emlékezetes székesfehérvári selejtezőn harcolták ki a legjobb tizenhat közé kerülést, ahonnan már nem is eshetnek ki a szezon végéig. Hogy innen hova tudnak helyezkedni, azt a következő három forduló fogja megmondani.

Elsőként Szekszárdra utazik a csapat, szombaton egy, vasárnap két mérkőzés vár Boda István csapatára. A lányok edzője elmondta: nehéz mérkőzések várnak rájuk, hiszen egyrészt betegség miatt több játékost nélkülöznie kell a hétvégén, másrészt csupa-csupa magasabban rangsorolt csapat jön szembe. A cél, hogy felszabadultan, jó mérkőzéseket játsszanak az első fordulóban.

A DKKA mérkőzései (szombat-vasárnap, Szekszárd):

szombat 10:30 – Török Flóris-Törekvés SE – Dávid Kornél KA

vasárnap 11:15 – BEAC Újbuda – Dávid Kornél KA

vasárnap 15:00 – Dávid Kornél KA – TARR KSC Szekszárd

A helyosztókkal zárul az idei Kiváló Kölykök Kupája. Tóth Péter és Maár Benedek Alligátorai a NYIKSE ellen kezdenek vasárnap Jászberényben, majd a Szedeák – Lehel Kosársuli párharcból kapnak ellenfelet. Az 5-8. hely a tét a hétvégén.

A DKKA mérkőzései (vasárnap, Jászberény):

12:45 – NYIKSE – DKKA Alligators

14:30 – vereség esetén

16:15 – győzelem esetén

Fordulót rendeznek a Gyermek Bajnokság alsóházában is. A 7. körben az A-csoportban a Cougars Marcaliba, a C-csoportban a Bulls Balatonkenesére utazik.

A-csoport (vasárnap, Marcali):

14:30 – VUKE Oroszlánok – DKKA Cougars

16:00 – DKKA Cougars – Marcali Szürkefarkasok

C-csoport (szombat, Balatonkenese):

10:30 – DKKA Bulls – Pákozdi Kócsagok

12:00 – Fűzfői Farkasok – DKKA Bulls

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!