Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Nagyot küzdöttünk, de nem tudtuk megfordítani a Sopron elleni párharcot

Amatőr Női NB, 1-16 helyért
MKOSZ Edzőközpont
2024-05-24, péntek 17:30
Hervay Tibor, Szőts Dávid
Dávid Kornél KA
58

-

58
Sportdarázs-SMAFC
Dávid Kornél KA
58
Sportdarázs-SMAFC
58
Dávid Kornél KA
Sportdarázs-SMAFC
58

-

58
Negyedek: 20-11, 10-20, 13-12, 15-15
DKKA Női Amatőr

Döntetlennel ért véget a hazai mérkőzés; ezüstérmes lett női B-csoportos csapatunk.

Hétpontos hátrány tudatában vághattunk neki a Sportdarázs-SMAFC elleni visszavágónak. Kötő Luca ugyan megkezdte a bemelegítést a lányokkal, de végül nem javult annyit a térdsérülése, hogy pályára is léphessen. Akárcsak a keddi, soproni, ez a meccs is egészen kiváló hangulatban kezdődött. Igen komoly támogatást kapott csapatunk a lelátóról, és ezúttal is nagy lendülettel vetették bele magukat Frindt Nikiék a játékba. Az 5. percig egymás mellett haladt a két csapat, majd az első negyed derekán Laufer és Varga pontjaival 12-4-re léptünk el. A Sportdarázs rövid időre feljött, de jó büntetőinknek köszönhetően 20-11-re nyertük az első játékrészt. A kisszünet után Frindt triplájával volt közte tíz is (12. perc, 23-13), aztán fokozatosan átvette az irányítást a soproni csapat. Szikszai két hármast, Jevtovic két duplát szerzett, majd jött Sitku négy pontja – 29-28-nál már a vendégek jártak előttünk. Valami hasonló történt a második negyedben, mint az odavágón. A nagyszünetben 31-30-ra vezetett a soproni gárda.

A második félidőben sem találtuk sokáig az utat a soproni gyűrűbe. A triplavonal mögül nagyon alacsony hatékonysággal tüzeltünk, a palánk alatt pedig egyértelműen a vendégek javára billentették a küzdelmet a centik és a kilók. 7-0-lal kezdett a Sportdarázs, és ekkor összesítésben már mínusz tizenöt volt a mi szemszögünkből. Laufer hármasa megtörte ugyan a kosárcsendet, de áttörést nem hozott a támadójátékunkban. A 27. percben már 43-35-re vezettek a vendégek. Ekkor a zöld-sárgák támadójátéka állt meg, mi pedig az utolsó három percet 8-0-ra megnyerve, a sírból hoztuk vissza a párharcot. Emberfelettit küzdő csapatunkban viszont már nem maradt erő, hogy még egyszer ennyi pontot tegyen közé. Papp Lilláék mindent megpróbáltak, de ahogy mentünk előre az időben, úgy tudott egyre okosabban gazdálkodni az első meccsen megszerzett előnyével a Sopron. A végén támadhattunk a visszavágó megnyeréséért, de döntetlen lett a vége – ez pedig azt jelenti, hogy a Sportdarázs-SMAFC mögött, második helyen végzett csapatunk a női B-csoportban. A Dávid Kornél KA felnőtt női csapatának története pedig az A-csoportban íródhat tovább…

Dávid Kornél KA – Sportdarázs-SMAFC 58-58 (20-11, 10-20, 13-12, 15-15)

DKKA: Varga S. 8, Szücs Lu. 5/3, Szücs Li., Laufer G. 23/6, Drávecz B. 8

Csere: Papp L. 5, Dávid M. 2, Frindt N. 7/3 (Kötő L., Vas B., Vas V., Milis L.)

Szentpáli Gergő:

Nagyon büszke vagyok erre a csapatra, erre a döntőre és az egész szezonunkra. Hosszú utat jártunk be, elértük a célunkat, itt pedig hősi halált haltunk. Sajnos a bajnoki címet nem, de rengeteg ember szívét megnyertük a küzdéssel, a bajtársiassággal és motivációval, amivel végignyomtuk ezt a 40 percet, úgy, hogy már eléggé fáradt volt a csapat és a végső tartalékait élte fel mindenki. Egyértelműen a két legjobb csapat játszotta a döntőt. Színvonalas, akár A-csoportos szintű mérkőzések voltak. A két meccs alapján megérdemelten húzta be a párharcot a Sopron, amely remekül összeállt a szezon végére.

Gratulálok nekik a bajnoki címhez.