Nem bírtunk a Sárkányokkal

Korosztály:Kenguru (U11)
 
Csoport:Kenguru bajnokság 1. forduló
 
Időpont:2015.10.18  
 
Helyszín:Székesfehérvár
 
Csapatok:DKKA NyuszikDKKA Rókák
 
Eredmény:4233 
I. negyed:142
II. negyed:0+514+7
III. negyed:94
IV. negyed:146
Hosszabbítás:00
 
Edzői értékelés:

Mosolygó Bea (Nyuszik):

Sok gyermeknek ez volt az első meccse az Akadémia tagjaként, ezért ők igazán izgultak a mérkőzés előtt.

Mindenki kivétel nélkül hozta azt a teljesítményt, ami tőle elvárható volt, ezért külön dicséret illeti őket. A két azonos tudású csapat versenyéből most mi kerültünk ki győztesen, gratulálunk a Rókáknak is a sportszerű és lelkes játékért.

Ádám Csilla (Rókák):

A csapatból többen életük első mérkőzését játszották, melyet izgatottan vártak a lányok.

A legfiatalabb korosztályként próbáljuk majd megállni a helyünket ebben az idényben, edzésről edzésre tanulunk és fejlődünk, ami a meccsen már látszódott is.

Nagyon büszke vagyok a lányokra! 

   
Rókák tagjai:Játékos neveP.sz. 
Kalocsa Kíra12
Tóth Zoé6
Makai Hanna5
Csabai Virág3
Kottyán Evelin3
Azurák Adél1
Szaniszló Gréta1
Sütő Kata1
Galambos Alíz1
Deres Nóra0
Tóth-Dégi Gréta0
 
Csapatok:Apró SárkányokDKKA Kacsák
 
Eredmény:2926 
I. negyed:46
II. negyed:8+48+2
III. negyed:77
IV. negyed:6 
Hosszabbítás:00
 
Edzői értékelés:

Deme Dóra (Kacsák):

Friss kenguru csoportunk első mérkőzését játszotta a Kenguru bajnokságban, ami rögtön egy izgalmas, fordulatos és kiegyenlített meccset jelentett a dunaújvárosi csapat ellen.

Új szerepkörben próbálhatták ki magukat a Kacsák játékosai, mind a játékidőt, mind a palánkot, mind pedig a bajnoki meccs hangulatát illetően. Ez azonban kicsit sem látszódott a játékunkon, mi vezettünk az első negyedben.

A második ötös bizonytalanabb volt a pályán, mégis két pont előnnyel zártuk a félidőt, aminek örülhettünk.

A büntetőknek kevésbé, mivel nagy palánkra edzünk Velencén, ezért a mini palánk magassága új volt, a célzás és a dobás erőssége nem nagyon ment – ez nem is csoda -, sajnos ellenfelünk annyival többet dobott be, mint amennyi találatot mi szereztünk a büntetőkből. Így egálról kezdhettük a második félidőt. Ahol is végképp izgalmassá vált a dolog, fej-fej mellett szereztük a kosarakat, az ellenfél 7-es játékosát felváltva fogtuk, mégis csak ő dobott pontot, amivel a harmadik negyed szintén maradt egyenlőn.

Az utolsó játékrészben mindenki izgult, a közönség minden egyes kosárra üdvrivalgással reagált, még lett volna lehetőség a győzelemre, de a kihagyott büntetők után ellenfelünk a labdaszerzést követően sikeres ziccerrel zárta a meccset.

Összességében nagyon büszke vagyok a csapatomra, remekül megállta a helyét első bajnoki meccsén! Gratulálunk ellenfelünknek, köszönjük a sportszerű játékot és az izgalmas, tartalmas, valamint remek hangulatú mérkőzést!

   
Kacsák tagjai:Játékos neveP.sz. 
Hadlaczki Bendegúz13
Bassola Domonkos2
Zacskó Bence6
Nyíri Barna6
Veliczky Tamás2
Kemény Gyula2
Horváth Szelina1
Pénzes Patrik0
Vidéki Luca0
Varga Kinga0
Szántó Patrik0
Bóra Ádám0
 
Csapatok:DKKA NyuszikApró Sárkányok
 
Eredmény:2854 
 
Edzői értékelés:

Mosolygó Bea (Nyuszik):

A meccset egyértelműen a nem megfelelő védekezés miatt vesztettük el, bár voltak szép és okos megoldásaink, az ellenfél három kiemelkedő játékosát nem bírtuk tartani, ők együtt a pontoknak több mint a felét dobták.

Ettől függetlenül a pályán látott teljesítménnyel és hozzáállással elégedett vagyok, jó meccset játszottunk, a következtetéseket levonva dolgozunk tovább a még jobb eredményért.

   
 
Csapatok:DKKA RókákDKKA Kacsák
 
Eredmény:1662 
I. negyed:018
II. negyed:6+613+4
III. negyed:47
IV. negyed:020
Hosszabbítás:00
 
Edzői értékelés:

Ádám Csilla (Rókák):

Nagy lelkesedéssel vártuk a Kacsák elleni meccset, küzdöttünk, hajtottunk és a két vereség ellenére sem csüggedünk, keressük a nálunk magasabb és idősebb fiúk ellenszerét! Gratulálok ellenfeleinknek!

Deme Dóra (Kacsák):

Második meccsünket 10 perces pihenő után játszottuk a DKKA Rókák ellen, akik fiatalabbak és kisebbek voltak, viszont nagyon ügyesek.

Már az elején látszott, hogy nagy lesz a különbség, de ez nem szabadott, hogy befolyásoló tényező legyen a technikai dolgok pontos végrehajtásában: labdavezetés, ziccerdobás, büntetődobás, lepattanószerzés, stb. Minden labda fontos, ennek nem ezen a meccsen volt nagy jelentősége, hanem inkább az elsőn. Ebben még fejlődnünk kell. Felszabadultan játszott a csapat, élvezték a játékot, öröm volt nézni a Kacsákat, gratulálok a csapat minden tagjának.

Ellenfelünknek köszönjük szépen a játékot, nagyon szép megmozdulásaik voltak és becsülettel küzdöttek a Rókák, le a kalappal előttük!

   
Rókák tagjai:Játékos neveP.sz. 
Makai Hanna3
Galambos Alíz3
Tóth-Dégi Gréta3
 Tóth Zoé2
Kalocsa Kíra2
Azurák Adél1
Fábián Szofi1
Berey Petra1
Szaniszló Gréta0
Berey Dalma0
Szelényi Kata0
Kalló Emese0
Deres Nóra0
Sütő Kata0
Kacsák tagjai:Játékos neveP.sz. 
Hadlaczki Bendegúz13
Bassola Domonkos12
Nyíri Barna12
Bóra Ádám9
Zacskó Bence6
Kemény Gyula4
Pénzes Patrik2
Veleczky Tamás2
Horváth Szelina1
Szántó Patrik1
Vidéki Luca0
Varga Kinga0