Női csapatunk két kulcsjátékosa hosszabbított

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Laufer Gabriella és Varga Sára is Fehérváron kezdi meg a következő évadot.

Szerződést hosszabbítottunk felnőtt női csapatunk két kulcsjátékosával, Laufer Gabriellával és Varga Sárával. Gabi Akadémiánkon nevelkedett, majd a BEAC-nál és Cegléden szerzett A-csoportos tapasztalatot, mielőtt tavaly nyáron hazatért. Saci soproni nevelőegyesületében és Olaszországban is szerepelt a legmagasabb osztályban, valamint légióskodott Spanyolországban is. Tagja volt a Sopron Basket 2022-es Euroliga-győztes csapatának. Ugyancsak 2023-ban érkezett a DKKA-hoz.

Az előző szezonban Laufer Gabriella 18 bajnoki mérkőzésen 16,2 pontot és 7,8 lepattanót szerzett mérkőzésenként, és átlagosan 20,2-es teljesítményindexet ért el. Varga Sára 24 bajnokin pályára lépve 16 pontot, 5,6 gólpasszt és 20,6 VAL-t átlagolt. Mindkét játékosunk hatalmas részt vállalt a feljutás kiharcolásából.

Nagyon sokat jelent számomra, hogy Székesfehérváron újra lesz élvonalbeli csapat, és alig várom, hogy a saját városomat képviselhessem, és egy olyan mezben játsszak, amit teljesen magaménak érzek. Itthon vagyok, jól érzem magam és szeretném, ha minél több fehérvári lány bemutatkozhatna az A-csoportban – fogalmazott Laufer Gabriella.

Közhelyesnek hangzik, de teljesen őszintén mondhatom: úgy érzem, hogy itthon vagyok. Nagyon hálás vagyok, hogy a DKKA-család tagja lehetek, és a célom, hogy megháláljam a belém fektetett bizalmat, illetve, hogy az Akadémiával közösen újra fellendítsük a városban a női kosárlabdát – nyilatkozta Varga Sára.

Hamarosan további információkat, bejelentéseket osztunk meg A-csoportra készülő női csapatunk kapcsán.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

DKKA (@davidkornel_ka) által megosztott bejegyzés

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!