A szezon legjobb játékosait és edzőit díjaztuk

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Szezonzáró ünnepségünkön minden csapatunk legjobb játékosának, továbbá a férfi és a női szakágban a legjobb edzőnek adtunk át elismerést. Az alábbiakban összegyűjtöttük a díjazottakat az edzői, szakágvezetői értékelésekkel együtt.

Az év edzője a leány szakágban: Kovács Dávid (vezetőedző, leány kadett; edző, női felnőtt)

Szakágvezetői értékelés: Csapatával beverekedte magát az országos B-döntőbe. Eredményességben felülmúlták a várakozásainkat. Szakmailag rengeteget fejlődött a leány kadett csapat, és vele együtt David is. Ennél az együttresnél mutatkozott meg a legjobban a szakmaiság, az ideális kémia edzők, játékosok és szülők között. Emellett tagja volt amatőr csapatunk stábjának, amely feljutott a női NBI/A-csoportba. (Gáll Tamás)

Az év edzője a fiú szakágban: Maár Benedek (edző, férfi felnőtt; vezetőedző, DKKA Alligators)

Szakágvezetői értékelés: Sikeres szezont tudhat maga mögött. Az U12 Alligators csapatával először a felsőházba, majd a szakmai tornára verekedte be magát, ezzel bekerülve a korosztály legjobb 16 csapata közé. Nem mellékesen aranyérmet szerzett a Férfi NB1/B csapatunkkal a szakmai stáb tagjaként. Az eredmények mögött természetesen díjazzuk a belefektetett energiát és szakmai munkát, valamint a motiváltságot és a fejlődni akarást. (Dzunic Branislav)

„Jó tanuló, jó sportoló” díjazott a női szakágban: Vagyon Réka

Edzői értékelés: Réka idén két csapatban is remekül helytállt. Húzóemberré vált a B-döntőbe jutott kadett csapatban és a juniorok között is szépen teljesített. Mindezt úgy, hogy kiemelkedő tanulmányi eredménnyel zárta az évet a Székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnáziumban. (Kovács Dávid)

„Jó tanuló, jó sportoló” díjazott a férfi szakágban: Sipos Ádám (U16)

Edzői értékelés: Ádám nagyon sokat fejlődött a szezon során és a csapat húzóembere volt egész tavasszal. Rengeteg pluszmunkát végzett el a fejlődése érdekében, ami meg is látszott a teljesítményében. Nemcsak a sportpályán nyújt jó teljesítményt, hanem az iskolában is. Nagyon fontos, hogy Ádám megértette, hogy a sport mellett milyen fontos a tanulás és mindkét oldalon megállja a helyét ezzel példát mutatva a többieknek. (Blahó Barnabás)

A szezon legjobb játékosai:

Férfi NBI/B: Szabó Zsolt

Szakágvezetői értékelés: Szöszi egész évben a csapat egyik vezére volt, támadásban és védekezésben is nagy hatása volt a játékra. Kiváló statisztikái mellett a legfontosabb pillanatokban hozta a legjobbját, oroszlánrészt vállalt a bajnoki cím megszerzésében. Remek példa a fiatal játékosok számára, akitől remélhetőleg még sokáig tudnak majd tanulni. (Dzunic Branislav)

Női NBI/B: Varga Sára

Szakágvezetői értékelés: Egész évben kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, vezetőedzőnk meghosszabbított keze volt a pályán. Meghatározó szerepe volt abban, hogy jövőre a legmagasabb osztályban szerepeljen a DKKA. (Gáll Tamás)

Fiú U20: Hüll Marcell Tamás

Edzői értékelés: Marcira a szezon összes mérkőzésén számíthattunk, a legtöbbön vezér szerepet töltött be az állhatatosságával, ami a statisztikáiban is megmutatkozott. Önfeláldozó módon, minden tőle telhetőt megtett a csapat sikereiért. (Horváth Richárd)

Fiú U18/A: Denk Norbert

Edzői értékelés: Egész évben keményen dolgozott. Kiemelkedett teljesítményével és hozzáállásával. Csapatunk motorja és vezére volt. (Gáll Dominik)

Fiú U18/B: Kulifai Olivér

Edzői értékelés: Az U18/B csapat ugyan hullámzó teljesítményt produkált, de Olivér hozzáállása töretlen volt. Megdolgozott azokért a dicséretes és emlékezetes pillanatokért, amiket átélhetett itt és az U20-as mérkőzéseken egyaránt. (Horváth Richárd)

Leány U18: Nyulász Viktória

Edzői értékelés: Egész évben nyújtott teljesítményével, edzésmunkájával,szorgalmával érdemelte ki a díjat. Teljes odaadással dolgozott egész szezonban, fontos láncszeme volt a csapatnak. (Bukics Zsolt)

Fiú U16/A: Debreczeny Dávid

Edzői értékelés: Egész évben nyújtott teljesítményével érdemelte ki a díjat. Az edzéslátogatása is példamutató, a mérkőzéseken pedig mindig a csapat húzóembere volt. Az egész szezon során
magas szinten játszott, kivívva a társai elismerését. Nagyon sokat fejlődött, de hosszú út vár még rá, hogy kihozza magából, ami benne rejlik. (Blahó Barnabás)

Fiú U16/B: Almási Valter

Edzői értékelés: Az egész szezonban kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. A dobott pontokon túl a pályán kívül is a csapat vezére volt, mindig lehetett számítani rá. Teljesítményét jól tükrözi, hogy az U18/B csapattal is edzhetett szezon közben. (Kodak Gergő)

Leány U16: Sverteczki Sára

Edzői értékelés: Sára másodéves kadettként hatalmas fejlődésen ment keresztül. A szezont a juniorok között kezdte, ahol ugyancsak meghatározó játékos volt. Saját korosztályába szezon közben játszott vissza fokozatosan egyre többet, és élt is a bizalommal. 20 meccsen 12 pont 15 lepattanós átlagot produkált, és vált a B-döntőbe jutó csapatunk egyik vezérévé. (Kovács Dávid)

 

Fiú U14/A: Dancs Gergely Horka

Edzői értékelés: 14,5 pontos átlaggal lett a csapat legeredményesebb dobója a 25 mérkőzése alatt. Edzésmunkája és munkamorálja is kimagasló. Mindezt egy évvel idősebb korosztályban érte el, mint amibe tartozik. Fontos mérkőzéseken és különösen nehéz ellenfelek ellen is nagyon bátran játszott. (Nagy Tamás)

Fiú U14/B: Osztotics Gergő

Edzői értékelés: Nagyon sokat fejlődött ebben az évben. Edzéslátogatása példaértékű. Nagyon hajtós, a csapatért küzdeni tudó játékos. (Szigetvári Zoltán)

Fiú U14/C: Szalay Márton

Edzői értékelés: Edzésmunkájáért és a mérkőzéseken mutatott teljesítményéért kapta meg az elismerést. Ő az, aki elsőként megértette a játék lényegét és igyekezett a társainak is segíteni, utat mutatni nekik. (Kodak Gergő)

Leány U14: Ehmann Csilla

Edzői értékelés: Serdülő csapatunk legeredményesebb játékosa volt a szezonban és a kadett keretben is többször szerepelt. Hatalmas akarással dolgozott mindig. Játékával mindig vezére volt a
csapatnak. (Boda István)

Fiú U12/A: Dancs Márton

Edzői értékelés: Marci egész évben kiemelkedően teljesített az edzéseken és mérkőzéseken is. Rengeteget fejlődött olyan dolgokban, amik nem tartoztak az erősségei közé a szezon elején, különösen védekezésben látható a változás. Saját korosztálya mellett az egy évvel idősebbek között is meghatározó volt. Győzni akarása remek példa a többiek számára, igazi vezér válhat belőle a későbbiekben. (Maár Benedek)

U12/B: Molnár Dóra

Edzői értékelés: Immáron 3. idényét töltötte a Széna téren, 2 kengurus szezon után idén a gyermek korcsoportban versenyzett, és volt egész évben a csapat meghatározó játékosa. Mind
mérkőzésekhez való hozzáállása, mint az edzésmunkája kimagasló volt mind a 3 évben. Biztos vagyok benne, hogy a serdülők között is meg fogja állni a helyét. (Ács Péter)

Leány U12: Zsigmond Elza

Edzői értékelés: Mindent megtesz az edzésen es azon kívül is annak érdekében, hogy minél jobbat nyújtson a pályán. Védekezésben nyugodtan rábízhatjuk az ellenfél legjobb játékosát, harcias,
kemény hozzáállásával biztosan megnehezíti a dolgát. (Kovács Tímea)

U11 Darazsak: Oroszlán Kristóf

Edzői értékelés: Edzéslátogatása példaértékű. Technikás, jó dobótechnikával rendelkező játékos. A Darazsak csapatában kiemelkedő teljesítményt nyújtott ebben az évben. (Szigetvári Zoltán)

U11 Vezérek: Kiss Kende Gellért

Edzői értékelés: Az edzéseken való aktív részvételéért és példamutató hozzáállásáért, valamint a mérkőzéseken nyújtott teljesítményéért kapta a díjat. (Kocsis József)

U11 Ördögök: Csukás Levente

Edzői értékelés: Elsőéves kengurus, de így is már 4 év kosárlabda áll mögötte. Már a Covid alatti, igencsak felborult rendszerben is ott volt az edzéseken, aminek többek között azt is köszönheti, hogy a bajnokság egyik legeredményesebb játékosa lett. Edzésmunkája, hozzáállása alapján a jövő évi kenguru bajnokság kiemelkedő játékosa lehet. (Ács Péter)

U11 Ugrómókusok: Körtélyesi Máté

Edzői értékelés: Csapata meghatározó játékosa volt a 2023-24-es idényben. Hozzáállásával példát mutatott társainak. A mérkőzéseken segítette csapatát, ha kellett hátára vette azt. Az U11-es
válogatott egyik alapembere, edzésmunkájával kiérdemelte, hogy az U12-es csapattal tarthasson több felkészülési mérkőzésre is. (Tiringer László)

U11 Zsiráfok: Biczó Bence

Edzői értékelés: Bence egész éves munkája süvegelendő. Edzéslátogatása, a munkamorálja és a mérkőzéseken mutatott akaratereje, küzdése a többiek számára is egy követendő példa. Amennyiben a társai is fel tudnak nőni ehhez a mentalitáshoz, nagyobb sikereket érhetünk el csapatszinten. (Müller Martin)

U11 Tigrisek: Aubermann Emma

Edzői értékelés: 2. éve erősíti a Tigrisek csapatát. Mindig a tökéletességre törekedve végzi a feladatokat, aminek az eredménye meg is van, hiszen az egyik legjobb, legmegbizhatobb játékosavá vált a csapatának. (Kovács Tímea)

(Korábbi kép)

U11 Flamingók: Bertók Laura

Edzői értékelés: Laura egész évben vezére volt a flamingoknak a pályán és a pályán kívül is. Bármikor rá lehetett bízni az ellenfél legjobb dobóját, mert szeret és jól is tud védekezni. Támadásban is bátran vállalt, összességében büszke vagyok rá, gratulálok az egész éves játékához. (Szabó-Horti Dóra)

U9 Vezérkék: Holtai Péter

Edzői értékelés: Az edzéseken nyújtott szorgalmas és lelkes munkájáért valamint példamutató hozzáállásáért kapta a díjat. (Kocsis József)

U9 Ugrómókuskák: Roósz Bettina

Edzői értékelés: Sokat fejlődött a 2023-24-es idényben, amit fegyelmezett, rendszeres edzésmunkájának köszönhet. Minden versenyen részt vett, mindig lehetett rá számítani. Az év végén már az U11-es edzéseket is látogatta, jövőre fontos láncszeme lesz a csapatnak. (Tiringer László)

U9 Tóvárosi Farkaskák: Nagy Frida

Edzői értékelés: Frida elképesztően gyors, nagyon kemény védő és iszonyatosan gyorsan tanul. Mindemellett igazi csapatjátékos, kedves és fegyelmezett. Jövőre már versenyző korosztályba lép, nagyon hasznos lesz az új csapatában. Öröm volt vele dolgozni. (Nagy Krisztina)

U9 Kossuthos Farkaskák: Takács Ákos

Edzői értékelés: Ákos lelkesedése a kosárlabda iránt követendő példa, ahogy a részvétele az edzéseken és a rendezvényeken is. Mindig jókedvű, befogadó, segítőkész és nem utolsó sorban nagyon ügyes. Viszi tovább a családi hagyományt és kosarasnak készül. (Nagy Krisztina)

Fotók: Zölei Fanni