Utánpótlás beharangozó

Nyugati régiós döntőt játszanak a junior lányok

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Zárják a csoportkört a kadett lányok. Újabb fontos meccs vár a kadett fiúkra. Forduló lesz a Gyermek Bajnokságban.

Leány junior csapatunk a régiós döntő megnyerése óta nem játszott hivatalos mérkőzést. Most Székesfehérváron kezdhetik meg a Nyugati Régiós Döntőt, ami négyes döntős formában lesz megrendezve, elődöntőkkel és helyosztókkal. A tornára a régiónk 2. helyezettjét, a Darazsak/C-t is meghívták, míg nyugatról a ZTE és a Kanizsai Vadmacskák jutott be. A DKKA-s lányok az elődöntőben a ZTE-vel mérkőznek meg, majd a Kanizsa és a Darazsak közül kapnak ellenfelet. A tornagyőztes kvalifikálja magát a Régiós Bajnokok Döntőjébe, ahol a Nyíregyháza mellett a budapesti régiók közötti győztes és a nyugat-magyarországi torna győztese szerepel.

A ZTE juniorjainak jó része a B-csoportban is szerepel, ami egy erősebb bajnokság. A zalaiak tavaly B-döntőt játszhattak, és abból a társaságból még sokan juniorkorúak – ismertette a várakozásokat Bukics Zsolt. A csapat vezetőedzője azt is elárulta, hogy Vagyon Réka, Sverteczki Sára és Milis Lilla is tagja lesz a junior keretnek, amely a héten többször is tudott a Tóvárosban edzeni, így valamennyire belakta a hazai pályáját.

A DKKA mérkőzései (szombat, Tóvárosi Általános Iskola):

12:00 – Dávid Kornél KA – ZTE NKK

15:00 – vereség esetén

17:00 – győzelem esetén

Fiú kadett csapatunk a szerdai hazai meccs után vasárnap idegenben is játszik a MAFC-cal. Itthon 71-56-ra a fővárosiak győztek, ezt most nagy bravúrnak tűnik idegenben kijavítani. A MAFC immár 10/1-es mérleggel áll és utolérte a listavezető Körmendet, a DKKA pedig 7/4-gyel harmadik. Fehérváron minden negyedet a MAFC nyert meg.

Blahó Barnabás vezetőedző elmondta: kielemezték a MAFC játékát és a szerdai hibákat. Ha ezekben előre tudnak lépni a fiúk, akkor lehet esély egy idegenbeli győzelemre.

MAFC – Dávid Kornél KA

Budapest, vasárnap 11:00

Leány kadett csapatunk tét nélküli mérkőzést játszik Kecskeméten. Kovács Dávid és Zele Dorina tanítványai a tavaszi szünet előtt aratott zsinórban 5 győzelmükkel megnyerték rájátszás csoportjukat, így már biztosan keresztjáték párharcot vívhatnak a B-döntőért. Erre sorsolással kapnak ellenfelet a Szeged és a Vasas/B közül.

Mivel tét nélküli mérkőzésről van szó, így Vagyon és Sverteczki is a junior csapattal szerepel a hétvégén, ott lesz viszont a serdülők közül Ehmann Csilla – avatta be honlapunkat a keret összeállításba Kovács Dávid. Vezetőedzőnk elmondta: ezúttal nem az eredmény lesz a legfontosabb, hanem, hogy a lányok tartsák magukat a megbeszéltekhez a pályán.

A Kecskeméttel ez lesz a negyedik találkozásunk a szezonban, és két vereség után hazai pályán pont a legjobbkor, a rájátszásban győztük le őket.

Kecskeméti KA – Dávid Kornél KA

Kecskemét, péntek 17:00

A Gyermek Bajnokság 8. fordulójára is sor kerül a hétvégén. A Felsőházban az Alligators kuparendszerben játszik az NKA Péccsel, az Alsóházban pedig a Cougars és a Bulls lép pályára. Az MKOSZ-teremben Gyermek Leány Régiós Jamboree-t rendeznek, amelyen a PVSK NKA-val mérkőznek a Pandák.

DKKA Pandák – PVSK NKA

MKOSZ Edzőközpont, szombat 11:00

Felsőház, A-csoport (MKOSZ Edzőközpont, vasárnap):

11:30 – NKA Pécs – Dávid Kornél KA

13:00 – Vereség esetén

14:30 – Győzelem esetén

Alsóház, B-csoport (Alba Regia Sportcsarnok, vasárnap):

8:00 – DKKA Cougars – AF-Velencei Vadmacskák

11:00 – Fűzfői Farkasok – DKKA Cougars

Alsóház, C-csoport (Veszprém, vasárnap):

10:00 – DKKA Bulls – VESC

11:30 – Kosársuli 8600 Kft. – DKKA Bulls

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!