Utánpótlás beharangozó

Öt korosztályos csapatunk lép pályára a hétvégén

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Junior fiú, kadett fiú és kadett leány csapatunk is hazai környezetben szerepel.

Az eddig négyből négyet nyerő junior fiú csapat az MVM-OSE Lions U18-asait fogadja vasárnap ebédidőben. Az Oroszlány eddig kettőből két győzelmet számlál: hazai környezetben, egylabdás meccsen győzte le az Óbudai Kaszásokat, majd szintén otthon több mint harminccal verte meg a Budafokot. A papírforma a DKKA fiataljai mellett szól, de bizonyára meg kell küzdeni az újabb két pontért.

Gáll Dominik elmondta a találkozó előtt: még abban a fázisban van a csapat, amikor elsősorban a saját játék javítása, az alapok minél magasabb szintre fejlesztése kerül terítékre az edzéseken. A junior fiúk vezetőedzője ettől függetlenül foglalkozott az OSE együttesével is. A szakember szerint, ha a fiúk kiteszik a pályára, amit tudnak, akkor kijöhet a két fél közti különbség.

Dávid Kornél KA – MVM-OSE Lions

MKOSZ Edzőközpont, vasárnap 13:00

Sopronban kezdődik meg leány junior csapatunk számára a regionális bajnokság. Bukics Zsolt csapata 6 hete játszott utoljára tétmérkőzést, ami értelemszerűen nem optimális menetrend. Hogy megtörjék az edzések monotonitását és tűzben tartsák a lányokat, többször is összecsapott egymással junior és kadett leány együttesünk, ami mindkét korosztályunknak kifejezetten hasznos volt.

A soproni fordulóban péntek délután a Darazsak C-csapatával csapnak össze a lányok. Bukics Zsolt a Soprontól egy korosztállyal fiatalabb gárdát vár, de a Darazsak minden csapata agresszív és kellemetlen stílusban játszik, így harcos, kemény meccsre számít.

Darazsak Sportakadémia/C – Dávid Kornél KA

Sopron, péntek 16:30

Kadett fiú csapatunk nehéz sorsolása után most egy képességében és eddigi mérlegében is sokkal közelebb álló együttessel, a szintén 1/3-mal álló Újpesttel néz szembe. A fiúk elmúlt két mérkőzésén egyértelmű javulást lehetett látni a top fővárosi nevelőegyesületek elleni szezonkezdéshez képest, és ha ez a tendencia folytatódik, akkor lehet esély a második győzelemre a szombati találkozón.

Blahó Barnabás elmondta: a védekezésben a stabilitás fejlesztése, támadásban pedig új elemek begyakorlása volt az elmúlt napokban fókuszban. A kadett fiúk edzője bízik benne, hogy csapat szinten, és néhány játékostól egyénileg is többet láthat viszont a pályán.

Dávid Kornél KA – Újpest MT

MKOSZ Edzőközpont, szombat 13:00

Ugyancsak hazai pályán szerepelnek a kadett lányok. Kovács Dávidnak az volt a legfontosabb feladata a héten, hogy rendberakja a lelkeket az utóbbi hetek hullámzó játéka után. Vezetőedzőnk szeretné elérni, hogy oldódjon az elmúlt meccseken tapasztalható fásultság és görcsösség. Ennek megfelelően a junior lányok elleni edzőmeccs és csapatszintű mentáltréning is szerepelt a heti programban.

Kovács Dávid növendékei vasárnap az 1/1-gyel álló DEAC-ot fogadják hazai pályán. Az edzői stáb azt várja a lányoktól, hogy továbbra is szívüket-lelküket kitegyék a pályára, minőségben pedig egyénileg és csapatként is előrelépjenek, formálódjanak.

Dávid Kornél KA – DEAC

MKOSZ Edzőközpont, vasárnap 15:30

Sopronba utazik a regionális bajnokságban leány serdülő együttesünk. Boda István és Frindt Nikolett ezúttal a B-csapatot vezetheti, először a Darazsak B-jelű együttese, majd a ZTE ellen. Második együttesünk jellemzően azokra a lányokra épül, akik nem férnek be az első keretbe, vagy az ottani mérkőzéseken kevesebb szerephez jutnak.

Ennek megfelelően nemcsak eredményben, hanem fejlődésben és jó mérkőzésekben gondolkodik az edzői stáb. Remélhetőleg sikerélménnyel térnek haza a lányok.

A DKKA mérkőzései (Sopron, vasárnap):

10.00 – Dávid Kornél KA/B – Soproni Darazsak Akadémia/B

12.00 – Dávid Kornél KA/B – ZTE NKK

nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!