Panda kupa 4. hely a Titánoknak

Petz Gábor

Botos Péter

Korosztály: Panda kupa (U12)
Csoport: Felkészülési torna
Helyszín: Dunaújváros
Terem: Széchenyi Gimnázium
Dátum: 2019-03-23
Csapatok: Dunaújvárosi Sárkányok – DKKA TITÁNOK (U12/B)
Eredmény: 39 : 67
Negyedek: 8 : 14, 16 : 17, Büntetők: 2 : 5, 4 : 17, 9 : 14
Edzői értékelés: A panda kupán, egészen új játékszabályokkal ismerkedhettek meg a játékosaim, ugyanis itt a pontszámítás nem a hagyományos módon történik. Minden negyed egy meccs volt a meccsben, minden győztes negyed 3 pontot ér a döntetlennél mind két csapa 2-2 pontot kap a vereségért pedig 1 pont jár. Illetve itt a meccs legvégén kerül sor a büntetőpárbajra, aminek a győztese 1 pontot kap.

Az ez alapján kapott eredmény dönti el a mérkőzést.

A srácok minden kérésemet teljesítették a mérkőzésen. Védekezésben lehetett volna kicsit nagyobb nyomást gyakorolnunk, támadásban pedig sokkal jobban csapatban kell gondolkodnunk, még túl sok az egyénieskedés. Összességében nagyon jó hatással volt ránk ez az „új szabály”, sokkal nagyobb volt az intenzitás a meccs első percétől az utolsóig.

Nagyon büszke vagyok a csapatra, élvezet volt nézni őket játszani.

A csapat tagjai:
Játékos neve Pontszám
Menyhárt Kornél 13
Antal Dániel József 17
Hermann Dominik 3
Tajti Marcell 2
Scherer Benedek 0
Máté Barnabás 12
Szabó Kristóf 1
Rigó Zsombor 3
Müller Simon Zoltán 11
Arany Zsombor 5
Lukács Bence 0
Csapatok: DKKA TITÁNOK – Gödi SE
Eredmény: 54 : 68
Negyedek: 14 : 14, 9 : 20, Büntetők: 7 : 7, 11 : 13, 14 : 14
Edzői értékelés: A fiúkat az első meccs után egyből az öltözőbe küldtem, az volt az egyetlen kérésem tőlük, nehogy azt gondoljuk, hogy minden könnyen jön ezután, lehetnek meglepetések bármikor bárhol, nem szabad a külső tényezőkkel foglalkoznunk csakis saját magunkkal.

Az első negyedben a támadás nagyjából rendben volt, azt leszámítva hogy kimaradt pár könnyű kosár a részünkről. A védekezés viszont szörnyű volt, az ellenfelünk pontjainak nagyja könnyű kosár volt. Ezeknek az eredménye lett hogy hátrányban támadtunk az utolsó 10 másodpercben és Máté Barnabás hősies középtávoliának köszönhetően, döntetlenre mentettük a negyedet (amit amúgy nyernünk kellett volna.(pont Barni volt az egyik aki kihagyta könnyű helyzeteit)

A második negyed rémálomnak indult, a Gödi csapat Vajda Zoltán nevű 9-es számú játékosa, 175 centiméterével és jó képességeivel, kemény munkájával megállíthatatlannak érződött a srácok számára, ezért volt hogy 17-2 is állt az eredmény jelzőn, a fiúknak a negyed második felében, segítettem egy taktikai tippel és ezután 3-7 volt az állás már a számunkra, de persze ettől még a negyedet elvesztettük 20-9-re. (9-es 18 pont).

A forró fejű srácokat muszáj volt helyre raknom az öltözőben. Hatalmas hisztit csaptak: „ez csalás… nem is U12-es… nem lehet vele mit csinálni stb.”
Szembesítettem azzal őket, amit én láttam az időkérés után és hogy ettől még nem vesztettük el a meccset, a második félidőre kell fókuszálnunk és hogy mindenki elvégezze a feladatát és akkor képesek vagyunk a döntőbe küzdeni magunkat. Ha azzal foglalkozunk, amit nem irányíthatunk már most vesztettünk.

A harmadik negyedre, sajnos nem játszottunk okosabban mint előtte. A védekezés valamivel jobb lett. Egészen az utolsó másodpercekig döntetlen volt az állás, amikor az ellenfél játékosa álló helyzetből két lépést megtéve (leütés nélkül), emberről rádobott egy floater/tempó kombinációt, ami persze bement (a lépés hiba sem lett befújva.)
Viszont nem álltam ki a srácokért, mert ezt a negyedet sem egy kosárral kellett volna eldönteni.

A negyedik negyedben annak ellenére, hogy már tudták a fiúk hogy vesztettünk hősiesen küzdöttek, a kéréseimet betartva és döntetlenre hozták a negyedet a második negyedes csapat ellen. (9-es 12 pont a csapata 14 pontjából/31 pont a mérkőzésen).

A mérkőzés után nagyon büszke voltam a fiúkra, végre két egymást követő meccsen is képesek voltak koncentrálni és elejétől a végéig keményen dolgozni. Valamint a negyedik negyeddel bizonyították hogy minden csak a hozzá állás kérdése és nem a külső tényezőké(más játékos, játékvezető stb.), csapatmunkával mindent eltudnak érni.

A csapat tagjai:
Játékos neve Pontszám
Menyhárt Kornél 15
Antal Dániel József 10
Hermann Dominik 1
Tajti Marcell 6
Scherer Benedek 0
Máté Barnabás 8
Szabó Kristóf 2
Rigó Zsombor 4
Müller Simon Zoltán 6
Arany Zsombor 1
Lukács Bence 1
Dátum: 2019-03-24
Csapatok: DKKA Titánok – BLF Pingvinek
Eredmény: 60 : 83
Negyedek: 13 : 16, 9 : 19, 13 : 28, 25 : 20
Edzői értékelés: A harmadik helyért játszhattunk, ez nagyon motiválta a fiúkat, energikusan és fókuszáltan melegítettek a meccsre, ami eddig nem volt jellemző.

Az eredmény magáért beszél, a második negyeden kívül a támadásunk rendben volt, ott ismét a könnyű helyzeteinket nem tudtuk befejezni. A védekezést jól tudtuk gyakorolni ezen a mérkőzésen, mindenki bele adott mindent, de az ellenfelünk majdnem összes tagja 1 fejjel magasabb volt nálunk, így nem volt kérdés hogy ki nyeri a lepattanó csatát. Ezzel a srácok egészen addig nem is foglalkoztak, amíg a végén el nem mondtam nekik. Akkor felértékelték magukban a teljesítményüket.

Nagyon büszke vagyok mindenkire, nagyon hasznos hétvége volt ez számunkra, köszönjük a meghívást a dunaújvárosi csapatnak.

A csapat tagjai:
Játékos neve Pontszám
Menyhárt Kornél 7
Ruppert Zsombor 0
Antal Dániel József 0
Hermann Dominik 5
Andrássy Bercel 15
Tajti Marcell 6
Scherer Benedek 0
Máté Barnabás 15
Szabó Kristóf 6
Rigó Zsombor 2
Müller Simon Zoltán 2
Arany Zsombor 4
Edző: Horváth Richárd