Kilépett a komfortzónából

A Mecsekalján született és kezdett kosárlabdázni, majd edzősködni a 27 esztendős Bekk Zsanett. A tréner a nyáron szerződött a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiára.

– Új kihívásokra volt szükségem, úgy éreztem, ki kell lépnem a megszokott komfortzónámból. Megkerestek a DKKA vezetői, én pedig éltem a lehetőséggel, itt szeretnék bizonyítani. A serdülő U14-es lány csapatot irányítom, amelyben az akadémia névadója, Dávid Kornél kisebbik lánya is szerepel. Nagyon sok olyan gyerek dolgozik velem, akiből profi sportoló, válogatott lehet, olyan tehetségek, akik nem csak a hazai élvonalban, külföldön is bizonyíthatnak. Tehát komoly felelősség van rajtam, de örülök, hogy így alakult – mondja Bekk Zsanett.

A fiatal edző Pécsen született és a PVSK-ban kezdett kosárlabdázni, 8 évesen. A junior csapat volt az utolsó állomása játékosként, Füzy Ákos együttesében szerepelt. Válogatottságig nem jutott, egyetlen korosztályban sem, a kadetteknél ugyan behívták a keretbe, de meccsen nem lépett pályára címeres mezben a 14 éven aluliaknál.

-Edzéseken vettem részt, de mérkőzésen nem volt alkalmam bemutatkozni. Ügyes játékosnak számítottam bedobóként, de elég törékeny vagyok, a fizikumom nem volt megfelelő ahhoz, hogy az élvonalban szerepeljek a felnőtteknél. A jelenleg a szekszárdiakat dirigáló Zeljko Djokic lett a felnőttek edzője, én a junioroknál léptem pályára, a Szerbiából érkezett szakvezető javasolta, hogy kezdjek el edzősködni, akkoriban gimnazista voltam, várnom kellett, mire bemutatkozhattam a kispadon. A PVSK szakosztályvezetője, Varga Feri bácsi biztosított számomra lehetőséget, amikor megszereztem a kosárlabda sportedző végzettséget a szülővárosomban. Később a Rátgéber Akadémiához kerültem, ahol Imreh Ajtony volt a mentorom. Egyre komolyabbá vált a kosárlabda az életemben, Ajtony mellett másodedzőként az 1998-99-es csapatnál dolgoztam, a legjobb eredményünk bronzérem az országos bajnokságon, a kadett együttessel, a folytatásban vezetőedzőként irányítottam korosztályos gárdákat. Mindig lány csapatnál dolgoztam. Közben elsajátítottam a videóelemzés, a scouting rejtelmeit, a tavalyi szezon végén kaptam a lehetőséget, hogy Fehérváron dolgozhatok. Sok tapasztalatot, tudást szereztem Pécsen, ám úgy éreztem, ha váltok, új élmények és sikerek várnak rám. Az U14-es gárda mellett egyéni képzéseket is tartok, remekül érzem magam Fehérváron.