Regionális bajnok az U16/A csapatunk!

Regionális Bajnoki első helyezés! Zalaegerszegen került megrendezésre a fiú kadett korosztályban a Regionális Bajnokok Tornájára május 17. és 18-án. Négy csapat körmérkőzéses rendszerben döntötte el, hogy melyik csapat lesz a regionális bajnok!

Első mérkőzés:
Alba Fehérvár- ARSC-DKKA/A – ZTE KK
66-36 /17-11,24-8,11-25,14-2/

Orczy B. 15, Molnár D. 14/3, Nyulász B. 12, Mészáros A. 11/3 , Heinrich M. 8 cs: Osváth B. 4, Lévi K. 2, Ferenczi M, Sallai B, Jeney A, Varga -Márfy Cs., Papp I.

Kertész Zsolt: A rendező hazai csapat ellen játszottunk, amely igen lelkesen és szervezetten játszott! Nehezen lendültünk játékba, a tét egy kicsit megbénította a csapatot. Ahogy ez feloldódott a támadásaink is egyre sikeresebbek lettek! Remek betörésekből és leosztásokból tudtunk kosarakat dobni! A hazai csapat zónavédekezésre váltott, de kezdetben ezt is sikerült átjátszani! A harmadik negyedben az öltözőben maradtunk… pedig be sem mentünk oda. Nem sikerült felpörögni és a védekezésük is lanyhult! Ennek köszönhetően a 3. negyedben 7 perc alatt 2 (!) pontot dobtunk! Sikerült átvészelnünk ezt az időszakot és a negyedik negyedben ismét megtaláltuk az utat a kosár felé!

A második mérkőzés:
Alba Fehérvár- ARSC-DKKA/A – Nyírsuli KA/B
65-50 /13-16, 19-10,16-8,19-16/

Orczy B. 29, Molnár D. 14, Nyulász B. 10, Papp I. 6, Jeney A. cs: Mészáros A. 4, Heinrich M. 2, Osváth B., Sallai B., Ferenczi M., Varga-Márfy Cs., Lévi K.

Kertész Zsolt: A végig zónázó nyíregyházi csapat ellen sajnos nem sikerült felpörögnünk! A fiúk úgy gondolták, hogy majd simán egy laza ujj gyakorlattal hozzák a mérkőzést! Az ellenfél minden tét nélkül kezdte a játékot. Szinte minden kísérletük sikerrel járt! A letámadásunk nem sikerült, így védekezést váltottunk! Végig harcolni és kaparni kellett minden egyes labdáért! A negyedik negyed közepére dőlt el  a mérkőzés a javunkra a nagyon szimpatikusan játszó ellenféllel szemben!

A harmadik mérkőzés:

Alba Fehérvár- ARSC-DKKA/A – SZEDEÁK/A
73 -52 /24-7,18-17,18-16, 13-12/

Orczy B. 21, Nyulász B. 13, Molnár D. 11, Papp I. 9, Ferenczi M. 2 cs: Mészáros A. 10/6, Osváth B. 4, Lévi K. 2, Heinrich M. 1 Jeney A., Sallai B., Varga-Márfy Cs.

Győzelem jó játékkal! Ha fejben ott vagy a mérkőzésen, akkor sokkal könnyebben tudod venni az akadályokat! Jó kezdés, jó védekezés, sikeres támadás emberfogás és a zóna ellen is! Nagyon motiváltak, fegyelmezettek voltak a fiúk! Mind az emberfogás, mind a zónavédekezés ellen jól támadtunk. A betörések és a leosztások valamint a középtávoli dobàsok is sikerültek. A védekezésben igazi csapatként teljesítettek a srácok! A regionális bajnokság megnyerésével összesítésben a 17. helyezettek lettünk! Gratulálok a fiúknak!