Tornát nyertek Gradecben

 

A szlovéniai Gradecben került sor a 2002-ben született lány kosárlabdázók első, nemzetközi tornájára. A magyar csapatot a fehérvári utánpótlásban edzősködő tapasztalt szakember, a DKKA korábbi, női szakágvezetője, Salamon Endre vezette, valamint a parketten szóhoz jutott, mi több, kiválóan szerepelt a Dávid Kornél Akadémia fiatal tehetsége, Ehmann Dalma. A 188 centiméter magasra nőtt, 14 éves kosaras meghálálta a szakvezetés bizalmát. Az együttes a honi szövetség kiválasztott csoportja, amely a remények szerint, két év múlva sikeresen szerepel a 16 éven aluliak kontinensviadalán.

A korosztályos csapatot az MKOSZ másfél éve menedzseli, felkészülésüket azóta irányítja Salamon Endre, valamint két kollégája, Antolovics Adél és ifj. Tóth Viktor.

A szlovéniai tornán a mieink meggyőző játékkal, az első helyen végeztek. A döntőben a spanyolokat verték.

Magyarország-Macedónia 97-31

Magyarország-Szlovénia 77-28

Magyarország-Horvátország 73-70

A döntőbe jutásért:

Magyarország-Olaszország 73-56

Döntő:

Magyarország-Spanyolország 43-42

A torna legjobb játékosa Dombai Réka lett, míg a legjobb csapatba rajta kívül bekerült Madár Eszter is.

–  Nem a seregszemle megnyerését értékelem a legmagasabbra, ez csak az egyik összetevője annak, hogy jónak ítélem a lányok teljesítményét. Nem titkolom, nagyon büszke vagyok a csapatomra. Mindvégig érezni lehetett, hogy tisztában vannak azzal, hogy mit jelent címeres mezt viselni. Végig, ehhez a korosztályhoz mérten magas szinten kosárlabdáztak. Keményen, agresszíven egész pályán védekezve. Igaz hibákkal, de állandóan törekedve a gyors indításra. Bátor, fegyelmezett játékot játszva, a mérkőzés végére felőrölve az ellenfeleket – közölte Salamon Endre.