Újabb rangadót nyert felnőtt férfi csapatunk

Petz Gábor

Petz Gábor

A Tiszaújváros legyőzése után két vállra fektettük az NKA Universitas Pécs második csapatát is.

Sajnos Tóth Péter azután, hogy a hétközi Hepp Kupa-mérkőzésen csak néhány percet tölthetett a pályán, ezúttal nem is tudta vállalni a játékot. Szabó Zsolt triplával adta meg az alaphangot, és az első percekben nálunk is volt az előny. A 8. percben 20-13-ra vezettünk, és extra pontterméssel, 28-22-re elhoztuk a negyedet. A különbség a második felvonás elején tovább nőtt. Ekkor Keller Vidor volt elemében. 34-22-nél tetőzött az előnyünk, majd a félidő hajrájára elzárták a gólcsapot. Több hiba vegyült a támadójátékunkba, amit a pécsiek kihasználtak. Bor Gábor hármasával a 17. percben már ott volt az előny, amit Kis Raul és Lukácsi toldott meg egy-egy trojkával. A nagyszünetben 41-40-re vezettek a narancs-feketék.

A fordulás után olyannyira rendeztük a sorainkat, hogy ismét magunkhoz vettük a mérkőzés irányítását. Folyamatosan 3-5 ponttal tartottunk előrébb a negyed közepéig, majd 47-44 után állva hagytuk a hazaiakat, és zsinórban 11 pontot szerezve tekintélyes előnyre tettünk szert. Kazy és Mezőfi hármasa szakította meg a sorozatunkat, de a legjobbkor jöttek Büki negyed végi pontjai, amivel 65-57-re vezettünk a végjáték előtt. A 31. perc is pécsi felzárkózási kísérlettel indult, de szépen tartottuk két-három labdányi fórunkat. Az utolsó percekre Szabó Zsolt állt a seregünk élére. Jól menedzseltük a harmadik negyedben összeszedett előnyt, és végül Rátgéber Tamás utolsó pillanatos hármasa is belefért. Nagyon fontos győzelemmel távoztunk Pécsről!

A nem kis győzelem során Szabó Zsolt (22 pont, 11 lepattanó, 34 VAL), Kuttor Gergő (13 pont, 7 lepattanó, 20 VAL) és Büki Bence (14 pont, 18 VAL) lépett elő kulcsszereplővé. A találkozó előtt elmondtuk, hogy a palánkok alatti játék milyen fontos része lesz a meccsnek – és 40-39-re meg is nyertük a lepattanózást a pécsi fiatalok ellen, amiért le a kalappal Kis Raulék előtt.

NKA Universitas Pécs II. – Dávid Kornél KA 75-79 (22-28, 19-12, 16-25, 18-14)

Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia, v.: Földesi, Benedek, Szecsődi (Maár)

DKKA: Simon B. 8/6, Molnár D. 3, Kuttor G. 13/3, Szabó Zs. 22/3, Kis R. 10/3

Csere: Somogyfoki P. 2, Büki B. 14/6, Keller V. 7, Hegedűs K., Denk N.

Dzunic Branislav: Küzdelmes mérkőzés volt, amire számítottunk is. Sikerült a harmadik negyedben nagyobb előnyt kialakítanunk és úgy gondolom, hogy ez volt az egyik legmeghatározóbb eleme a mérkőzésnek egy ilyen fiatal, tehetséges csapat ellen. Gratulálok a Pécsnek és további sok sikert kívánok nekik.

Címlapfotó: NKA Universitas Pécs / Németh József

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS