Újra a „B” csoportban az Ördögök

Korosztály: Kenguru (U11)
 
Csoport: Kenguru Bajnokság, 4. forduló „C” csoport
 
Időpont: 2016.01.16 15:15  
 
Helyszín: Székesfehérvár, Bory Jenő Ált. Isk.
 
Csapatok: DKKA Ördögök DKKA Vezérek
 
Eredmény: 60 38  
I. negyed: 12 1
II. negyed: 9+7 18+5
III. negyed: 17 8
IV. negyed: 15 6
Hosszabbítás:
 
Edzői értékelés:

Ács Péter (Ördögök):

Rendkívül kellemes gondokkal kellett szembenéznem, hiszen a mérkőzésen 17 gyermek jelent meg. Nagyon dicséretes és örömteli, hogy mindenki mindkét mérkőzést végigszurkolta, függetlenül attól, hogy éppen játszott-e vagy sem.

Az első ellenfelünkkel még nem találkoztunk eddig. Ennek következtében a második negyedben meg is leptek bennünket, amit azután kisebb átalakítással a második félidőben már jól kezeltünk. Dicséret illeti a csapatot, mivel mind támadásban, mind (és főleg) védekezésben komoly fejlődés látszik. Persze komolyabb eredményekhez továbbra is az edzéseken át vezet az út.

Balogh Imre (Vezérek):

Az első negyedben az első ötös „bent maradt az öltözőben”, egyetlen pontot sikerült dobniuk.

A második ötös dicséretet illően ledolgozta a 11 pontos hátrány nagy részét, és 21:19 – es állással fordultunk, itt voltunk a legközelebb az ellenfélhez.

A második félidőre elfogyott a lendületünk, és a második ötös már nem tudta behozni az első által ismét begyűjtött különbséget, sőt …

Gratulálunk az Ördögöknek!

     
Ördögök tagjai: Játékos neve P.sz.  
Lakatos Károly 8
Bócz Marcell 1
Viza Zsombor 5
Somogyfoki Botond 1
Takács Dániel 1
Jaczó Ádám 10
Sziklási Szabolcs 1
Nágl Marcell 1
Czepek Martin 2
Magyari Martin 4
Barthalos András 21
Molnár Péter 6
 
Csapatok: DKKA Vezérek DKKA Kacsák
 
Eredmény: 63 43  
I. negyed: 16 11
II. negyed: 14+6 4+4
III. negyed: 21 6
IV. negyed: 6 18
Hosszabbítás:
 
Edzői értékelés:

Balogh Imre (Vezérek):

Az első mérkőzés húszpontos különbségét sikerült megismételni, szerencsére most ellenkező előjellel. A Kacsák nagyon jó ellenfélnek bizonyultak, gratulálunk az újonc csapatnak!

Deme Dóra (Kacsák):

Feljutottunk a „C” csoportba, ahol már előre tudtuk, hogy nem várnak ránk könnyű mérkőzések. Így is lett, hiszen a Vezérek ellen kezdtünk, megilletődve, bátortalanul, de viszonylag jó pontaránnyal.

A második negyedben a 14-es kisfiút nem tudtuk megfogni, próbálkoztunk, de ekkor még aludtunk a védekezésben. El is húztak, és a félidei büntetők sem javítottak ezen, habár 4-et bedobtunk.

A harmadik játékrészben hidegzuhany, rövidzárlat, vagy nem is tudom, hogyan nevezzem azt, ami minket ért, hiszen 21-6-os rohanással a Vezérek szép, fegyelmezett játékkal szinte minden helyzetet értékesítettek és nekünk a labdafelhozatallal is akadtak gondjaink. El kell tudnunk szoros védekezés ellen is szakadni, labdát vezetni, nem betömörülni a palánk alá, és akkor 1:1 ellen illetve befutásokkal több pontot tudunk szerezni.

Az utolsó negyedben viszont felébredtünk, kicsit későn ugyan, de 20 pontra faragtuk a 32 pontos hátrányt, jó védekezéssel mérsékeltük 6(!)-ra a kapott gólokat és 18-at értékesítettünk. Ez hasonlított arra a játékra, amit mi tudunk.

Gratulálunk ellenfelünknek és köszönjük a sportszerű játékot!

     
Kacsák tagjai: Játékos neve P.sz.  
Hadlaczki Bendegúz 14
Zacskó Bence 7
Bassola Domonkos 7
Nyíri Barna 5
Bóra Ádám 5
Csere
Szántó Patrik 3
Pénzes Patrik 2
Gerlang Dániel 1
Horváth Szelina 0
Nagy-Mátrai Botond 0
Varga Kinga  
Veliczky Tamás  
 
Csapatok: DKKA Kacsák DKKA Ördögök
 
Eredmény: 21 65  
I. negyed: 0 18
II. negyed: 9+2 18+3
III. negyed: 2 16
IV. negyed: 8 10
Hosszabbítás:
 
Edzői értékelés:

Deme Dóra (Kacsák):

Az Ördögök ellen játszottuk második meccsünket, és mivel ők megverték a Vezéreket, láttuk, hogy előrébb tartanak, szinte minden szempontból. Ez persze nem baj, hiszen legalább felmértük, hova és mennyit kell fejlődnünk.

Az első negyed 0 pontosra sikerült, és ekkor még a védekezést sem sikerült kitapasztalnunk, hogy szemben, behajlított lábbal szorosan kell védekezni, főleg a legjobb játékoson, a 22-esen. Ezen a második negyedben pályára lépők kicsit javítottak, és a pontokat is elkezdtük szerezni, mozgásból mentünk a labda felé, megelőzve a védőt, felvittük a labdát és próbáltunk 1:1-ezni, és a lepattanószedés is kezdett javulni.

A félidei büntetők a koncentráció csökkenése miatt (ami nem csoda, hiszen pihenő nélkül kezdtünk egy újabb meccset) 2-re sikeredett.

A harmadik negyedben elfáradtunk, ellenfelünk pedig ezt kihasználva átrohant rajtunk, és jó védekezésükkel sokszor a labda bedobását is meghiúsították. Nem tudtunk elszakadni, labdáért menni, ha felhoztuk a labdát, eladtuk, vagy nem mentünk a lepattanóért.

Az utolsó játékrész viszont bizakodásra ad okot, hiszen szinte egálra, 8-10-re hoztuk, a maradék energiáinkat is kifacsartuk, küzdésből csillagos ötös! 🙂

Dicséret illeti a csapatot, hiszen erősebb, tapasztaltabb ellenfelekkel szemben sem adtuk fel, próbáltuk azt csinálni, amit tudunk -több-kevesebb sikerrel, viszont dolgozunk tovább, hogy kijavítsuk a hibákat és felvegyük a kesztyűt a gyorsabb, technikásabb csapatokkal szemben!

Gratulálunk ellenfelünknek, sok sikert kívánunk nekik a „B” csoportban.

Ács Péter (Ördögök):

Egy újabb akadémiai ellenfél akikkel még nem találkoztunk. Az előző mérkőzéshez képest 5 helyen változtattunk a csapaton, de most is nagyon lelkes volt mindenki. Nagyon jók voltak ezek a mérkőzések, hogy gyakorolhassuk a védekezést és ha hibáztunk, még nem büntettek minket azonnal kosárral. Márpedig hibából sok volt….de tanulunk tovább!

     
Kacsák tagjai: Játékos neve P.sz.  
Nyíri Barna 10
Hadlaczki Bendegúz 5
Bóra Ádám 3
Nagy-Mátrai Botond 2
Bassola Domonkos 1
Csere
Szántó Patrik  
Veliczky Tamás  
Nyíri Barna  
Gerlang Dániel  
Horváth Szelina  
Varga Kinga  
Pénzes Patrik  
Ördögök tagjai: Játékos neve P.sz.  
Lakatos Károly 8
Hajdú Levente 3
Viza Zsombor 5
Somogyfoki Botond 1
Dénes Balázs 8
Jaczó Ádám 6
Piri Ádám 10
Nágl Marcell 1
Martin Nátán 1
Magyari Martin 10
Barthalos András 12
Molnár Péter 5