Visszatért Fehérvárra Mányoky Réka

Hétfőn az U20-as magyar női kosárlabda-válogatott Székesfehérváron kezdi meg edzőtáborát, soraiban a DKKA-nevelés Mányoky Rékával.

Réka immáron öt éve nem Fehérváron pattogtat, az NKE-FCSM Csata játékosa, ennek ellenére a járványhelyzetben egyből hazatért, majd tavasszal Akadémiánkon állt újra edzésbe.

„Mikor kiderült, hogy újra lehet edzeni, felhívtam Gáll Tamást, hogy edzhetek-e a DKKA junior csapatával. Egyeztettünk az edzővel Bukics Zsolttal és gyorsan munkához is láttunk. Eleinte csak egyéni képzéseket kaptunk, amik – főleg a kihagyás után – meglepően kemények voltak, aztán szép fokozatosan csapatedzéseken is részt vehettem. Hálás vagyok a DKKA csapatának, hogy a nehéz időben visszakaphattam a kosárlabdát.”

Egykori játékosunk arról is beszélt, hogy bár kényszerűségből kellett hazatérnie, Fehérvár mindig is különleges helyen lesz a szívében.

„Mindig is ide jövök majd haza. Már régóta nem itt élek, nem itt kosárlabdázom, de a családom mindig Fehérváron lesz. Nagyon sokat köszönhetek ennek a városnak, jól esik, hogy ilyen boldogan fogadtak vissza, és hogy segítettek a fejlődésemben.”

Az NB I-ben tavaly debütáló bedobó, csapatával együtt sokat lépett előre a csonkára sikerült 2019-2020-as szezonban. Átlagosan már közel 18 percet tölthetett pályán, mely idő alatt 2,6 pontot, 1,6 lepattanót és gólpasszt átlagolt, 5,5-ös IBM mutatóval.

Klubja hivatalos honlapján is dicsérte a jövőre is biztosan Budapesten kosárlabdázó Rékát:

„A 2001-es születésű játékos jó szezont futott, mindössze egy mérkőzést kellett kihagynia a csonka idényben. A legtöbb védekezési mutatóban jelentősen előrelépett, az NKE-FCSM Csata rotációjának megbízható tagjává vált.”

A korosztályos-válogatott játékos az elmúlt időszakra visszaemlékezve azt is elmondta, a következő évadban mi mindenben szeretne még tovább fejlődni.

„Nagyon jól kezdtük a szezont, sok ki-ki meccsen győztesen jöttünk le a pályáról. Volt egy nagyobb hullámvölgyünk, de szerencsére a Magyar kupán már újra kiélezett meccset tudtunk játszani a Szekszárd ellen. Szerettünk volna érmet szerezni a bajnokság végén, a legnagyobb hiányérzetünk talán mégis az, hogy nem indulhatunk a Euro cupban, pedig keményen dolgoztunk azért hogy ott legyünk. Jövőre újra megpróbáljuk! Remélem, szintén egy jó évet tudunk zárni és sikerül elérni a nemzetközi kupa szereplést. Személy szerint előre szeretnék lépni mind támadásban, mind védekezésben. Minél hasznosabb szeretnék lenni a csapat számára és egyre nagyobb önbizalommal játszani.”

DKKA Sportmajális 2024
Nevezési lap ide kattintva érhető el!
nyári táborok
Jelentkezz nyári táboraink egyikébe! Kattints a részletekért!

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS