DKKA Férfi NBI/B

Tét nélküli meccsen fogadjuk a Békéscsabát

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Felnőtt és korosztályos csapatunk számára egyaránt tét nélküli mérkőzés következik húsvét vasárnapján.

A lényegi kérdések már eldőltek – és ennek mi csak örülhetünk. Csapatunk már fordulókkal ezelőtt bebiztosította első helyét a Zöld csoport alapszakaszában, így innentől kezdte már leginkább a minél jobb mérleg és a rájátszásra való felkészülés lebeghetett a szemek előtt. Annak ellenére jöttek továbbra is a győzelmek, hogy csapatunkon komoly sérülés- és betegséghullám söpört végig. Voltak, akik egyáltalán nem, vagy hetekig csak sérülten vállalták a játékot. Bár az első kör utolsó harmadában becsúszott két vereség, összességében egészen pazarul sikerült alapszakasz lezárására készülhetünk a Békéscsaba ellen.

Ahogy mi nem csúszhatunk már lejjebb, úgy a ’csabaiak sem léphetnek már előrébb. Egy győzelem lemaradásuk van az ASE és a Dunaharaszti ellen, de ha ezt be is hoznák, az egymás elleni mérleg sem kettes, sem hármas holtverseny esetén nem kedvezne nekik. Ilyen körülmények között egy igazán gyors, közönségszórakoztató találkozóra készülhetünk vasárnap este, ahol Dzunic Branislav vezetőedzőnk szerint cél a folyamatosan visszatérő játékosok felhozása is. Bár nem minden találkozó kezdődik egy időben az utolsó fordulóban, a 8. hely sorsa nagyjából este fél nyolcra dől el: Ha az ASE U23 nem tud nyerni Hódmezővásárhelyen, akkor a Dunaharasztival kezdjük a rájátszást, meglepetés esetén pedig hármas vagy négyes minitabella dönt a negyeddöntős ellenfelünkről.

Dávid Kornél KA – Békéscsabai KK

MKOSZ Edzőközpont, vasárnap 18:00

Nem lesz tétje a Békéscsaba elleni találkozónak U20-as csapatunk számára sem. Ráadásul, mivel a fiúk negyedik helyen végeznek, ez lesz a sorozatban az utolsó összecsapásuk. Idegenben tízpontos győzelmet arattak, és most is az a cél, hogy győzelemmel búcsúzzanak a Zöld csoporttól. Szeretnénk egy jót játszani és jól érezni magunkat – mondta Horváth Richárd vezetőedző.

Dávid Kornél KA U20 – Békéscsabai KK U20

MKOSZ Edzőközpont, vasárnap 15:00