DKKA

Három korcsoportnál is elkezdődik az alapszakasz

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

A gyerek edzőtornát, a fiú junior és a lány kadett bajnokikat Fehérváron rendezik, a serdülő fiúk pedig Sopronban lépnek pályára.

Edzőtornát rendeznek a gyermek korosztályban a Tóvárosi Általános Iskola tornacsarnokában. Az elődöntő-helyosztó rendszerben tartott tornán a DKKA Alligators az első fordulóban a KASI Delfinekkel játszik, majd az NKA Pécs U12 és a Kőbányai Darazsak csapatai közül kap ellenfelet a délutáni második fordulóra.

Maár Benedek edző elmondta: erősebb ellenfelekkel is szeretne játszani a Tóth Péter vezette edzői stáb, hogy felmérjék, hol tartanak az október közepén induló bajnokság előtt.

A DKKA mérkőzései:

Szombat 10:00 – DKKA Alligators – KASI Delfinek

Szombat 13:30 – Bronzmérkőzés

Szombat 15:15 – Döntő

Serdülő fiú B-csapatunk Sopronban kezdi meg az alapszakaszt. Szombaton kétszer is pályára lépnek: előbb a VUKE U14/A, majd az Alba Fehérvár A-csapata ellen. Valószínűleg mindkét csapat nagyobb játékerőt képvisel B-csapatunknál.

Szigetvári Zoltán vezetőedző a játéknap előtt arról beszélt: ez a tanulási időszak a csapata számára, hiszen fiatal játékosokból áll az együttes, és azok játszanak a B-csapatban, akik eddig kevesebb szerephez jutottak. Ennek megfelelően a fejlődést kell előtérbe helyezni az eredményességgel szemben. Edzőnk elmondta azt is, hogy 14 játékossal fog elutazni a csapat, és lesznek cserék a keretben a két meccs között.

A DKKA mérkőzései:

Szombat 12:45 – VUKE U14/A – Dávid Kornél KA/B

Szombat 15:00 – Alba Fehérvár/A – Dávid Kornél KA/B

Fiú junior csapatunk szombat este hazai pályán kezdi meg az alapszakaszt a Budapesti Bikák/A csapata ellen. A viszonylag ismeretlen ellenfélre jó létszámban tudott készülni Gáll Dominik együttese, és a rendelkezésre álló időben azt próbálták javítani, ami az utolsó selejtező tornán nem működött.

A felkészülést nehezítette Gáll Dominik vezetőedző betegsége, így Dzunic Branislav vezeti a fiúkat hazai pályán, az MKOSZ-csarnokban.

Szombat 18:00 – Dávid Kornél KA/A – Budapesti Bikák/A

Vasárnap délelőtt kerül sor a kadett lányok első hazai alapszakasz mérkőzésére, szintén az MKOSZ Edzőközpontban. A Kovács Dávid-Szentpáli Gergő edzőpárosnak nem volt egyszerű felkészülése, hiszen betegség és a múlt hétvégi selejtezőből származó sérülések tizedelik a csapatot, ami miatt két junior visszajátszóra és több serdülőre volt szükség a keret feltöltésére.

Kovács Dávid a mérkőzés kapcsán elmondta: nem a legfényesebb állapotunkban kapjuk el az alapszakasz rajtját, de megpróbálunk borsot törni a nálunk tapasztaltabb csapatok orra alá. Januárig tart az alapszakasz, és edzőnk ebben a közel 4 hónapban folyamatos javulást vár a lányoktól, eleinte pedig a saját feladatok megvalósítására helyezi a hangsúlyt.

Vasárnap 11:00 – Dávid Kornél KA – Kecskeméti KA