Utánpótlás beharangozó

Folytatódnak az utánpótlás bajnokságok

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Nyerhető meccs vár a junior fiúkra és a lányokra, valamint a kadett fiúkra is. Fordulót rendeznek a Gyermek Kupában.

Városi rangadó következik junior fiú csapatunk számára. Gáll Dominik tanítványai az Alba Fehérvárt látják vendégül az MKOSZ Edzőközpontban vasárnap este. Az U18-asok vezetőedzője nem lehet elégedett a múlt heti, Bikák elleni meccsel, és mint mondta, az edzéseken sem most nyújtja a legjobbját a gárda.

Ennek ellenére nem lehet más a cél, mint a veretlenség megőrzése a csoportban az idegenben már egyszer magabiztosan (80-63) legyőzött Alba Fehérvár ellen – még úgy is, hogy a juniorok egy része pénteken pályára lép a DMTK ellen a Zöld csoportban. Ráadásul hazai pályán eddig trendszerűen jobban teljesített a csapat – márpedig most a jól megszokott falak között kell helytállni.

Dávid Kornél KA – Alba Fehérvár

MKOSZ Edzőközpont, vasárnap 18:00

Leány junior együttesünk Veszprémbe utazik a hétvégén. Szaniszló Grétáék egy nyerhető, de elbukott, valamint egy megnyert meccs után esélyesnek számítanak a regionális bajnokság soron következő összecsapásán.

Bukics Zsolt vezetőedző elmondta: az OSE elleni siker jót tett a lányok önbizalmának. A szakember szeretné, ha kijönne a két csapat közti különbség a pályán is. A Veszprém egy fiatal műhely, meg kell mutatni, hogy előrébb tartunk náluk szakmailag – tette hozzá.

VESC – Dávid Kornél KA

Veszprém, vasárnap 15:00

Fiú kadett csapatunk péntek este Oroszlányban nyitja a hétvégi utánpótlás megmérettetéseket. A B-csoport középmezőnyéhez felzárkózó, 3/3-mal álló DKKA a 2/3-mal álló MVM-OSE Lions-hoz látogat. A piros-feketék eggyel kevesebb meccset játszottak, de valószínűleg a listavezető Vasas elleni pótlás után sem lesz több győzelmük.

A nyolccsapatos csoportban az odavágók utolsó köre zajlik, és győzelem esetén leszakíthatnánk az oroszlányiakat. Blahó Barnabás továbbra is az együttes saját játékát próbálta fejleszteni az edzéseken. Vezetőedzőnk pontosan tudja, hogy a végső helyezések szempontjából is fontos meccs következik. Több jó játékos is pattogtat az OSE színeiben, így elsősorban védekezésben kell jól teljesíteni – mondta az edző.

MVM-OSE Lions – Dávid Kornél KA

Oroszlány, péntek 18:00

Serdülő leány csapatunk Tatán lép pályára vasárnap az alapszakasz második fordulójában. Boda István együttesére 11 órakor és 15:30-kor vár mérkőzés a hazaiak, majd a Várpalota ellen. Vezetőedzőnk elmondta: régen játszott éles mérkőzést a csapat, így motiváltan fognak pályára lépni. Ismerik az ellenfeleket, és a cél nemcsak a győzelem, hanem, hogy játékban meglátszódjon az elmúlt hetek edzésmunkája. 

A DKKA mérkőzései (Tata, vasárnap):

11.00 – TSE Basket – Dávid Kornél KA

15.30 – Dávid Kornél KA – Várpalotai Gepárdok

Fordulót rendeznek a Gyermek Kupában is. Az A-csoportban az Alligators és a Cougars az Alba Regia Sportcsarnokban küzdhet meg az Alba Fehérvár Cápákkal (és persze egymással). A C-csoportban a Pandák, a D-csoportban a Bulls próbálhat meg feljebb kapaszkodni. Valamennyi U12-es csapatunk idegen pályán szerepel.

A DKKA mérkőzései:

A-csoport (Alba Regia Sportcsarnok, vasárnap):

14.00 – DKKA Alligators – Alba Fehérvár Cápák

15.30 – DKKA Cougars – DKKA Alligators

17.00 – Alba Fehérvár Cápák – DKKA Cougars

C-csoport (Marcali, vasárnap):

11.30 – Pákozdi Kócsagok – DKKA Pandák

13.00 – DKKA Pandák – Marcali Szürkefarkasok

D-csoport (Veszprém, szombat):

9.00 – DKKA Bulls – VUKE U11 Bikák

10.30 – Dunaújvárosi Sárkányok U12 – DKKA Bulls