Utánpótlás beharangozó

Rájátszás mérkőzések a hét első felében

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Nehéz ellenfél vár junior fiú és leány kadett csapatunkra is.

U18-as fiú csapatunk két hazai győzelem és egy kisebb szünet után Szegeden folytatja a rájátszást a Fehér csoportban. A Tisza-partiak már javában benne vannak a rájátszásban, hiszen hét mérkőzésen vannak túl. Valamennyi ellenfelüket legyőzték, a ZTE-t leszámítva, amelytől oda-vissza kikaptak. A két hozott győzelmükkel így 7/2-es mutatóval vezetik a csoportot, de a zalaiak elleni vereségek még sokba kerülhetnek.

Nem túl kedvező előjelekkel készülhettek a szegedi túrára a srácok. Gáll Dominik vezetőedző elárulta, hogy a csapat fele betegséggel küzd, és bizony kadett korú játékosok is felszállnak majd a buszra, hogy ki tudjon állni a csapat. Természetesen így is győzni szeretnénk, ahogy minden meccsen, de ez hatványozottan nehezebb lesz a jelenlegi helyzetben – tette hozzá.

Szedeák – Dávid Kornél KA

Szeged, szerda 17:30

Csütörtök délután folytatódik a rájátszás leány kadett csapatunk számára is. A lányok a Törekvés legyőzésével indították a Zöld A-csoportot, amelyből csak a kvartett győztese jut tovább a keresztjátékba. Következő ellenfelünk, a Kecskemét a DEAC legyőzésével kezdte a második csoportkört. A Bács-Kiskun vármegyeieket jól ismerjük, hiszen a főtáblán is egy csoportban szerepeltünk velük. Hazai pályán 69-51-es, vendégként 66-49-es vereséget szenvedtünk ellenük.

Az új csoportban azonban mindenki tiszta lappal indul, így nem hoztuk tovább a Kecskemét elleni két vereséget, ahogy a DEAC elleni győzelmeket sem – emelte ki a lányok vezetőedzője. Kovács Dávid szerint a csapat sokat fejlődött a két együttes előző fehérvári találkozása óta, ami már a Törekvés elleni nyitómeccsen is megmutatkozott. Jó szerkezetű, erős csapat a KKA, de mindent meg kell tenni, hogy a korábbiaknál szorosabb meccset játsszunk velük – tette hozzá.

Dávid Kornél KA – Kecskeméti KA

MKOSZ Edzőközpont, csütörtök 14:30