Amatőr Női

A tét a bajnoki döntő

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

Kilencpontos előnyből fogadjuk a BEAC Újbudát.

Az elődöntő hazai, székesfehérvári mérkőzéséhez érkeztünk a női B-csoportos rájátszásban. Az első felvonáson sok hibával játszva, de a találkozó nagy részében vezetve, kilencpontos előnybe kerültünk. Tekintve, hogy az alapszakasz első fordulójában is keményen meg kellett dolgozni a győzelemért Budapesten, mondhatjuk, hogy ez nem rossz eredmény. Egy-egy gyorsabb, jobb döntéssel vagy plusz lepattanóval, pontosabb dobással persze lehetett volna még nagyobb a különbség a lefújáskor, de elégedetlenek semmiképpen sem lehetünk.

A visszavágó is szoros összecsapást ígér. A BEAC papíron ki tud állítani a múlt hetinél jóval erősebb keretet, hiszen most már az A-csoport és az érettségi nem osztja meg az erőiket. A feladat viszont egyszerű: aki szembejön, az ellen az állomány ellen kell kivívni a továbbjutást. Persze, nálunk is lesz visszatérő, hiszen a szintén érettségire készülő Papp Lilla például alig játszott a Bogdánfy utcában. Szentpáli Gergő elmondta: a heti edzésmunka sajnos nem múlt el kisebb-nagyobb sérülések nélkül, így most sem fogunk tudni teljes kerettel kiállni. Vezetőedzőnk azt várja, hogy a párharcot a lepattanózás és a visszarendeződés döntheti el, és az első mérkőzéshez képest fontos lenne egy-egy védekezésben is javulni.

A BEAC Újbuda elleni párharc kuparendszerben dől el, azaz az a csapat jut a döntőbe, amelyik a két mérkőzésen több pontot szerez a másiknál. Mivel az időpontegyeztetéskor még fennállt a lehetősége, hogy ötödik mérkőzés lesz a férfi Zöld csoport fináléjában, így 15 órás kezdésben állapodtunk meg a fővárosiakkal.

Dávid Kornél KA – BEAC Újbuda

MKOSZ Edzőközpont, vasárnap 15:00