A FÉRFI NB I/B ZÖLD CSOPORTJÁBAN INDULUNK

Akadémiánk fiú szakága hatalmasnak sikernek könyveli el, hogy a tavalyi szezon után, mikor a Férfi NB II-ben szerepeltünk, idén egy szinttel feljebb, a Férfi NB I/B Zöld csoportjában mérettethetjük meg magunkat.

A csapatot régi-új edzőnk, Andrea Turchetto vezeti majd, aki fiatal csapatot irányíthat, néhány veterán játékossal kiegészülve.

„A keret összeállításánál három fontos szempontot vettünk figyelembe. Elsőként Andrea Turchettot akartuk megtartani, aki az elmúlt két évben rengeteget segítette fiatal játékosainkat, most minden eddiginél magasabb szinten próbálhatja ki magát hazánkban. – kezdte ügyvezetőnk, Matus Gábor szakmai gondolatait, a Zöld csoportos indulásról. Természetesen saját nevelésű fiataljaink az elsők, azok az U20-as – vagy fiatalabb – játékosok, akik tavaly sikerrel A-döntőztek, évek óta nálunk edzenek, sokat fejlődtek így megérdemlik a lehetőséget. Végül pedig melléjük kerestünk olyan rutinosabb játékosokat, akiknek ráadásul szívügye Fehérvár, kötődnek hozzánk, és segíthetik a fiatalabbakat.” – zárta Matus Gábor a csapatépítéssel kapcsolatos részleteket.

A héten elkezdték felkészülésüket a fiúk az új szezonra, a versenynaptár szerint az első Zöld csoportos bajnoki mérkőzés szeptember 24-25-én esedékes.