DKKA Férfi NBI/B

Az egyik legnehezebb feladat következik felnőtt férfi csapatunk számára

Picture of Petz Gábor

Petz Gábor

A Zöld csoport éllovasa, az eddig százszázalékos Tiszaújváros érkezik az MKOSZ-csarnokba vasárnap délután.

Óriási rangadóra van kilátás az NBI/B Zöld csoport 7. fordulójában, és – ne kisebbítsük érdemeinket – ehhez bizony a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia elmúlt 6 fordulóban mutatott játéka is kellett. Szabó Zsolték négy meggyőző és egy szorosabb győzelem mellett a harmadik pillanatnyi dobogós SMAFC otthonában szenvedtek csak vereséget. A Dzunic-tanítványok megmutatták, hogy komoly támadópotenciál lakozik bennük, és képesek a gyors és korszerű kosárlabdára.

Csakhogy pontosan ilyen ellenfél érkezik vasárnap este Székesfehérvárra. A Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK a Zöld csoport egyetlen veretlen csapata. Emellett a legtöbb pontot dobta, és a mind a hat meccsüket abszolváló gárdák közül a legkevesebbet is kapta. Ráadásul igen mély rotációval dolgozik Lekli József vezetőedző, hiszen tíz (!) játékosuk is legalább 15 percet töltött a pályán meccsenként. Ennek megfelelően öten is tíz pont felett hoztak eddig.

Legyen akármilyen veretes eredménysorral is az aktuális ellenfél, Dzunic Branislav inkább a saját játékunk (még tovább) tökéletesítését tartotta szem előtt a Százhalombatta elleni győzelem óta. Vezetőedzőnk azt mondta a meccs előtt, hogy a listavezető ellen ki kell használni azokat a pontjait a játéknak, amikben úgy látjuk, hogy mi vagyunk erősebbek, és agresszivitásban, fizikumban nekünk kell felülkerekedni.

Az alapszakasz egyik legnagyobb meccse lehet, amire szeretettel várjuk a székesfehérvári kosárlabdabarátokat.

Dávid Kornél KA – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK

MKOSZ Edzőcsarnok, vasárnap 17:00

Az U20-as együttesek is összecsapnak a felnőttek előtt. A Tiszaújváros ebben a korosztályban nem számít élcsapatnak az idei szezonban, olyannyira, hogy eddig mind az öt mérkőzését elveszítette. A múlt héten pazar fordítást bemutató Horváth Richárd-legénység remélhetőleg tovább tudja majd gyarapítani a győzelmei számát.

Dávid Kornél KA U20 – Tiszaújvárosi Phoenix KK U20

MKOSZ Edzőcsarnok, vasárnap 14:00