Megérte küzdeni! Országos döntőben a serdülő leány csapat

Leány Serdülő Bajnokság, Főtábla 2. forduló

2015.03.21-22 Budapest

 

A legjobbak között, vagyis az országos döntőben a serdülő leány csapatunk.

Hétvégén a Török Flóris Általános Iskola adott otthont az U15 korosztály 2. főtábla fordulójának, ahol a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia serdülő leány csapata óriási küzdelemben bejutott az országos döntőbe. A kétnapos torna kellően lefárasztotta a lányokat, de mindez nem volt hiába, a lelkesen szurkoló szülők és az akaratból ötösre vizsgázó játékosok egy örök életre szóló élménnyel lettek gazdagabbak.

 

Szombaton 11 órakor lépett először pályára az akadémiai csapat a DVTK együttese ellen. Bár a meccset végig magabiztos előnnyel tartották a lányok, a meccs utolsó periódusára – Fülöp Kata kényszerpihenője miatt – a Miskolc nagy előnyre tett szert. Alig egy perccel a mérkőzés lefújása előtt még 10 ponttal vezettek, amikor megszállta a lányainkat egy angyal és óriási lelki erővel, minden energiát mozgósítva a csapattársak támogatásával a pályán lévő 5 játékos az utolsó másodpercekben kiegyenlített. A hosszabbításban ismét a mieink uralták a játékot, így a húzós negyedik negyed után a hosszabbításban 7 ponttal múltuk felül a Miskolc csapatát.

 

A délutáni mérkőzésünket a hazai csapattal vívtuk. Az első győzelem hatalmas erőt adott a kezdéshez, ugyanis néhány perc alatt több mint tízpontos előnnyel álltunk, így hamar eldőlni látszott a találkozó. A folytatásban kiegyensúlyozott és összeszedett játékkal tartottuk az eredményt és nyertük meg a döntőbe jutáshoz szükséges mérkőzést.

 

Másnap reggel a Sopron együttese ellen álltunk ki megtépázott csapatunkkal. Hősies küzdelemben végül sikerült 15 pontra faragni a különbséget. Több húzó játékos hiányában ez is szép teljesítmény.

 

Dávid Kornél KA/A – DVTK-ÉLKSK/A   62 – 55

 

Ld:Nagy Krisztina:19, Nagy Annamária:13

 

TörökFlóris-Törekvés Se – Dávid Kornél KA/A  52   – 65

 

Ld:Nagy Krisztina:18, Mohai Zita:12, Nagy Annamária:11

 

Dávid Kornél KA/A – Soproni Darazsak/A  63 – 78

 

Ld:Nagy Annamária:17, Szabó Gréta:11, Laufer Gabriella:11

 

A csapat tagjai:

Nagy Krisztina, Nagy Annamária , Laufer Gabriella, Fülöp Kata, Czompó Cintia, Mohai Zita, Csepke Klaudia, Mányoky Réka, Gombás Petra, Boros Lili, Szabó Gréta, Szabó Eszter, Szudárovics Janka, Nagy Dorottya, Bárándi Effi

Edző: Zsolnay Gyöngyi, Szondi Ágnes